Ένα αποτέλεσμα έκπληξη είχαμε σήμερα το απόγευμα στην Αμαλιάδα, διότι ο φορμαρισμένος Κόροιβος ηττήθηκε από τον Πανερυθραϊκό. Το σύνολο του Δημήτρη Χουχουλή είχε έξι ήττες στα τελυταία επτά παιχνίδια και το αρχικό 6-4 μετατράπηκε σε 7-10, με συνέπεια η ομάδα της Ερυθραίας να υποχωρήσει στην 12η θέση και να εγκλωβίζεται στις θέσεις των play-out, την στιγμή που ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος ακόμη και της υποχώρησης στην 13η θέση. Ο Πανερυθραϊκός πήρε την βαθμολογική ανάσα που τόσο είχε ανάγκη και πλέον προετοιμάζεται για το σαββατιάτικο παιχνίδι κόντρα στο Παγκράτι, που ψάχνει απεγνωσμένα νίκη.

Πιθανή επικράτηση των Ερυθρολεύκων  θα τους φέρει σε πλεονεκτικότατη θέση απέναντι στους Παγκρατιώτες, διότι το σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια θα είναι 2-0, ενώ σε πιθανή διασταύρωσή τους στην διαδικασία των play-out η ομάδα της Νέας Ερυθραίας θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας. Μετά την αναμέτρηση με τους Ροσονέρι ο Πανερυθραϊκός έχει ακόμη δύο παιχνίδια που είναι στα μέτρα του, αφού έχει να ταξιδέψει στην Βέροια για να αντιμετωπίσει τον ομώνυμο Φίλιππο, ενώ στην συνέχεια υποδέχεται την πολύ αδύναμη Δάφνη Δαφνίου. Πιθανή νίκη κόντρα στην τοπική ομάδα, θα είναι μισή κατηγορία για την αρμάδα του κόουτς Χουχουλή, αφού θα γίνει το 2-0 στις νίκες απέναντι και στο σύνολο του Χριστόφορου Κουρουζίδη. Παράλληλα ενδεχόμενο 3/3 των Ερυθραιωτών θα τους δώσει τεράστια ώθηση, ενώ πλέον θα είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της αποφυγής των play-out. 

Γενικότερα το πρωτάθλημα της Α2 βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη καμπή με τις αποστάσεις μεταξύ των ομάδων στην μέση της βαθμολογίας να μην είναι μεγάλες. Τα περισσότερα ματς προμηνύονται ντέρμπι, ενώ δεν θα πρέπει να μας προξενήσει έκπληξη το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Η καινοτομία με την ισχύ της μεταγραφικής περιόδου μεσούσης της σεζόν έδωσε την δυνατότητα σε πολλές ομάδες να ενισχυθούν και να παρουσιάσουν πολύ διαφορετικό πρόσωπο στον 2ο γύρο. Έτσι ο ανταγωνισμός για την άνοδο μέσω των play-off αλλά και την αποφυγή του υποβιβασμού αναμένεται τεράστιος, καθώς η πρώτη θέση είναι σχεδόν εξασφαλισμένη από την Καρδίτσα, ενώ οι  δύο τελευταίες  είναι καπαρωμένες από τον Οίακα και την Δάφνη Δαφνίου.