Επίσημη καταγγελία από τον Προμηθέα, με την ΚΑΕ της Πάτρας να καταδικάζει περίτρανα ένα εθνικιστικό πανό που υψώθηκε στο γήπεδο κατά τη χθεσινή αναμέτρηση της ελληνικής ομάδας κόντρα στη Bursaspor.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των Αχαιών, το προσβλητικό αυτό πανό υπήρχε στο τουρκικό γήπεδο πριν τις απαρχές του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να κινούν γη και ουρανό για να κατέβει!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εθνικιστικό πανό με σαφή αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή αναρτήθηκε στην κερκίδα των φιλάθλων της Μπούρσασπορ πριν την έναρξη της χθεσινής μας αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα στην Προύσα για το 7 Days Eurocup. Η αντίδραση μας σε αυτό το προσβλητικό πανό ήταν άμεση και έντονη, με αποτέλεσμα το πανό να κατέβει και το παιχνίδι να ξεκινήσει κανονικά.

Οι ενέργειες μας δεν περιορίστηκαν φυσικά εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ, καθώς ενημερώσαμε άμεσα τους υπεύθυνους της Euroleague για τα όσα συνέβησαν, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος ώστε να υπάρξει απερίφραστη καταδίκη και να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους.

Ο αθλητισμός δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων αλλά χώρος ένωσης των κοινωνιών».