Την απόκτηση των δύο νεαρών που… ψάρεψε στους βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής ανακοίνωσε σήμερα το Λαύριο (8/10). Πρόκειται για τον 16χρονο Μιχάλη Σπρίντζιο και τον 18χρονο Κώστα Φιλοξενίδη, τους δύο αθλητές που έπαιξαν την προηγούμενη χρονιά στους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων και στον ΚΑΟΧ αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση:

«Πιστή στη φιλοσοφία και την στρατηγική για την ανάδειξη νέων Ελλήνων παικτών, η ΚΑΕ Λαύριο Megabolt επενδύει και τη φετινή σεζόν σε δύο από τους πιο ταλαντούχους αθλητές στην ηλικία τους.

* Ο Κώστας Φιλοξενίδης γεννήθηκε το 2003, έχει ύψος 1,94μ. και αγωνίζεται στη θέση του point guard. Ο ΚΑΟ Χαλκιδικής και η ΧΑΝΘ ήταν οι ομάδες στις οποίες ανέπτυξε το ταλέντο του, αγωνιζόμενος και στα τμήματα υποδομής και στις ανδρικές ομάδες των δύο συλλόγων.

Υπήρξε μέλος των “μικρών” εθνικών ομάδων και αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας στο Ευρωπαϊκό «Τουρνουά Φιλίας» U15 το 2018.

* Ο Μιχάλης Σπρίντζιος γεννήθηκε το 2005, έχει ύψος 2,04μ. και αγωνίζεται στη θέση του forward. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στους Μαχητές Πειραματικού Πεύκων, έφτασε να αγωνίζεται και στην ανδρική ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ενώ είναι βασικό στέλεχος όλων των “μικρών” εθνικών ομάδων, μεταξύ αυτών και της U16 η οποία φέτος δεν αγωνίστηκε λόγω Covid-19.

Η ΚΑΕ Λαύριο Megabolt θα συνεχίσει με την ίδια λογική και προσέγγιση να εφαρμόζει το πρόγραμμά της, που έχει ως στόχο την βελτίωση και ανάδειξη παικτών από την παραγωγική διαδικασία του ελληνικού μπάσκετ.

Κώστα και Μιχάλη καλωσορίσατε στο Λαύριο!».

Tags:
Λαύριο