Ιταλικά θα ομιλεί πλέον η ΑΕΚ. Η Ενωση μπήκε και επίσημα στην εποχή του Ιταλού προπονητή Λούκα Μπάνκι. Οι κιτρινόμαυροι ανακοίνωσαν ότι τα βρήκαν σε όλα με τον 53χρονο προπονητή, ο Μπάνκι υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνια και είναι πλέον ο νέος τεχνικός ηγέτης της ομάδας.

Ο Ιταλός είχε έρθει χθες Σάββατο στην Αθήνα και είχε τετ α τετ με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο και τον τεχνικό διευθυντή, Ντράγκαν Σάκοτα. Οι δυο πλευρές μίλησαν για όλα και έδειξαν πως τα βρήκαν. Απέμενε να ρυθμιστούν μόνο κάποιες μικρολεπτομέρειες. Αυτές ρυθμίστηκαν στο νέο ραντεβού που είχε σήμερα Κυριακή, ο Μπάνκι με τους Ενωσίτες και έτσι οι υπογραφές έπεσαν στα συμβόλαια και η ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Ιταλός είναι ο νέος προπονητής των κιτρινόμαυρων.

Σημαντικό μπάτζετ

Ο Λούκα Μπάνκι είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι αν είναι να έρθει στην ΑΕΚ, τότε το πρώτο πράγμα που θα θελήσει είναι να έχει στα χέρια του ένα σημαντικό μπάτζετ για να κάνει μεταγραφές. Ο Μάκης Αγγελόπουλος που έχει κάνει τεράστιες οικονομικές υπερβάσεις ως τώρα, δέχτηκε να κάνει άλλη μια (σε λογικά πλαίσια βέβαια). Βρήκε τη χρυσή τομή με τον Ιταλό στο θέμα του μπάτζετ και έτσι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ θα έχει στα χέρια του ένα σημαντικό ποσό για την ενίσχυση της ομάδας.

Οι ξένοι

Το ρόστερ των ξένων της ΑΕΚ θα αλλάζει ριζικά. Ο Ιταλός δείχνει να ξέρει τους ξένους που θέλει και μάλιστα έχει κάνει ήδη κουβέντα με τους κιτρινόμαυρους πάνω σε αυτό το θέμα. Όλα δείχνουν ότι η Ενωση μάλλον θα αλλάξει όλους σχεδόν τους ξένους της. Αρχικά η ομάδα ήθελε να κρατήσει τον Πάντερ. Του έκανε πρόταση, αλλά ο Αμερικανός δεν έχει απαντήσει από τότε και οι κιτρινόμαυροι τον ξέγραψαν. Αν βέβαια, ο Μπάνκι ζητήσει την παραμονή του, τότε όλα θα αλλάξουν.

Οσο για τους συνεργάτες του θα τους επιλέξει ο ίδιος. Τα σενάρια λένε πάντως, ότι σίγουρα δίπλα του θα έχει τον Βαγγέλη Μάγειρα, με τον οποίο συνδέεται με μακρά φιλία.