Τα επιτεύγματα του 36χρονου Αμερικανού είναι εντυπωσιακά κι ακριβώς αυτό σας παρουσιάζουμε.

Ας αρχίσουμε από την Basket League.  Οπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα που ακολουθεί, ο έμπειρος γκαρντ της ΑΕΚ έχει διψήφιο αριθμό πόντων στους 5 από τους 6 αγώνες του. Μόνο με τον Πανιώνιο είχε 7 πόντους στα 15’19» που αγωνίστηκε, που συνιστούν και την μικρότερη χρονικά συμμετοχή του φέτος. Στους υπόλοιπους αγώνες δεν έπαιξε λιγότερα από 26’33» (όσα στην άνετη νίκη επί του Κολοσσού).

Και φανταστείτε- αν περάσουμε στα συνολικά στατιστικά της Basket League– πόσο μεγαλύτερος θα ήταν ο μέσος όρος στον χρόνο συμμετοχής του αν δεν υπήρχαν τα 15 λεπτά από τον Πανιώνιο. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 28’49»… Πριν τον αγώνα με τον Πανιώνιο ήταν στα 31’39»… Με 15,83 πόντους ανά αγώνα (πριν τους 7 με Πανιώνιο είχε 17,6) είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και μέσα στην δεκάδα της Basket League.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ στη θέση του οδηγού

Πάμε τώρα και στο Basketball Champions League όπου επικεντρώνεται και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Προσέξτε τους αγώνες ξεχωριστά του σπουδαίου Αμερικανού γκαρντ. Παίζει σταθερά πάνω από 30 λεπτά (31,6 ανά αγώνα). Μόνο με την Μπαντιρμά είχε 28 λεπτά.

Οι 30 πόντοι με την Μπούργκος ήταν το ατομικό του ρεκόρ με την ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής. Διότι με έναν τέτοιο σκόρερ ποτέ δεν μπορείς να αισθάνεσαι… ήσυχος ή σίγουρος ότι θα σταματήσει να σκοράρει.

Οπως βλέπετε και στους πέντε αγώνες στο BCL έχει σκοράρει με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι 14 με την Μπαντιρμά και οι 16 με την Αντβέρπ αποτελούν και τους δύο αγώνες που σκόραρε κάτω από 20 πόντους. Είχε 27 τόσο με την Ορτέζ όσο και την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Μετά από αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι ο Λάνγκφορντ είναι ο πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής στο φετινό BCL. Κατά μέσο όρο έχει 22,8 πόντους ενώ ο δεύτερος (Κρις Ράιτ της Τορούν) έχει 21,6. Εντυπωσιακό αλλά όχι και ασυνήθιστο για έναν παίκτη που έχει κατακτήσει τίτλους πρώτου σκόρερ στην Euroleague. Αλλά είναι όντως σπουδαίο ότι στα 36 του χρόνια παραμένει τόσο παραγωγικός.

Και κάπου εδώ κρύβεται όλη η ουσία. Οπως είδατε παραπάνω ο Λάνγκφορντ σκοράρει 22,8 πόντους κατά μέσο όρο στο φετινό BCL. Ο παρακάτω πίνακας είναι η καριέρα του στην Ευρώπη αλλά και στην Κίνα. Οπως βλέπετε οι 21,8 πόντοι στην Euroleague με την Ούνικς (περίοδος 2016-2017) ήταν το καλύτερο ρεκόρ της καριέρας του. Φέτος με την ΑΕΚ, μέχρι στιγμής, κάνει την πιο παραγωγική σεζόν της πλούσιας και σημαντικής διαδρομής του!!!

Πηγή: Sportime.gr