Η ΑΕΚ επέστρεψε πριν από μερικές ώρες στην Ελλάδα έπειτα από τα 2 φιλικά της παιχνίδια -αμφότερα οδήγησαν σε ήττα- με της Bahcesehir και Darussafaka στην Κωνσταντινούπολη, με τον τεχνικό της ομάδας, τον Στέφανο Δέδα, να αναλύει τα όσα είδε στην Τουρκία αυτή τη βδομάδα.

Συγκεκριμένα, μίλησε τόσο για το μικρό rotation που παράταξε και τους αυτοματισμούς που καλλιεργούν οι παίκτες τους όσο και για την ετοιμότητα που πρέπει να έχει η Ένωση για τις υποχρεώσεις της στο BCL.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ένα ταξίδι στην Πόλη συνιστά πάντα για τον οπαδό της ΑΕΚ, αλλά και για τον Έλληνα φίλαθλο γενικότερα, ένα συναπάντημα μνήμης με την Ιστορία. Είναι αυτονόητο, ότι μας διακατέχουν όλους στην ομάδα έντονα συναισθήματα και γι’ αυτή την εμπειρία ζωής.

Με το πέρας δύο δύσκολων εκτός έδρας αγώνων, θεωρώ, ότι υπάρχει μια ικανοποίηση για την πρόοδο που έχουμε. Πλέον, έχουμε αρχίσει να «κτίζουμε» χαρακτήρα και να παρουσιάζουμε αυτοματισμούς σε ματς υψηλών απαιτήσεων. Το μικρό «ροτέισον» ακόμη δημιουργεί κάποια κενά διαστήματα, αμυντικά και επιθετικά, χαρακτηριστικό πάντως όλων των ομάδων αυτή την περίοδο. Είμαι σίγουρος, όμως, βάσει του σχεδιασμού μας, ότι με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, και ιδιαίτερα στο BCL, θα είμαστε έτοιμοι, και αγωνιστικά και αριθμητικά σε ό,τι αφορά στο βάθος του ρόστερ…»