Επιτέλους ευχάριστα νέα στην ΑΕΚ! Σε μία χρονιά γεμάτη αναποδιές, η Ένωση έμαθε σήμερα (5/4) και κάτι ευχάριστο: ο Braian Angola είναι 100% έτοιμος να επιστρέψει στις προπονήσεις έπειτα από 2,5 μήνες πλήρους απραξίας. Ο Κολομβιανός γκαρντ/φόργουορντ άφησε πίσω του την περιπέτεια με τη μυοκαρδίτιδα, μια επιπλοκή που παρουσιάστηκε την περίοδο κατά την οποία ανάρρωνε από τον κορονοϊό, έχοντας ως συνέπεια να τεθεί εκτός μάχης επ’ αόριστον.

Είναι περιττό να αναφέρουμε πόσο σημαντική ήταν η απουσία του όλους αυτούς τους μήνες από την Ένωση. Ο Angola αποτελεί σημαντικό “όπλο” για τους “κιτρινόμαυρους” σε επίθεση και (πρωτίστως) άμυνα, επομένως η επιστροφή του ισχυροποιεί σημαντικά την περιφέρεια της ομάδας, καθώς η σεζόν οδεύει προς την τελική ευθεία. Η ΑΕΚ δεν έχει τοποθετήσει ακόμα χρονικά την επάνοδό του Κολομβιανού στους αγώνες, εντούτοις αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να καθυστερήσει. Η ομάδα του Curo Segura τον έχει άμεση ανάγκη άλλωστε, στη μάχη που δίνει να προλάβει τα Playoffs στην Basket League.

Η Ένωση έχει ρεκόρ 9-10, με πέντε αγώνες να απομένουν στην κανονική περίοδο και την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα ρευστή στην Basket League, όπου έξι ομάδες (ΑΕΚ, Λάρισα, Άρης, Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Λαύριο) δίνουν μάχη για τις θέσεις 5 έως 8, οι οποίες οδηγούν στα playoffs.