Η φετινή σεζόν εκκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για το Περιστέρι, αφού -πάρα το γεγονός πως διοργάνωσε αυτό τον όμιλό του στα προκριματικά του Basketball Champions League– γνώρισε την ήττα και κατ’ επέκταση τον αποκλεισμό χθες (15/9) από την Cluj Napoca (74-84), αποτυγχάνοντας κάπως έτσι να περάσει για δεύτερη συνεχή χρονιά στους ομίλους της διοργάνωσης.

 

 

Και ο κυριότερος λόγος για αυτό είναι το γεγονός πως για ακόμα ένα καλοκαίρι αναγκάστηκε να διαγράψει μονομιάς τον περσινό του κορμό και να αποκτήσει καινούριους παίκτες, που όπως είναι φυσιολογικό δε θα ήταν δυνατό να είναι πανέτοιμοι από άποψη χημείας, ρυθμού και αποτελεσματικότητας στις πρώιμες ημέρες της σεζόν.

Συνολικά, από το περσινό ρόστερ παρέμειναν μόλις 3 αθλητές (Terran Petteway, Χρήστος Σαλούστρος, Τζουλιάνο Τόλα), ενώ συνολικά αποχώρησαν 12 στο τέλος μιας περιπετειώδους σεζόν που προφανώς απαιτούσε μεταβολές, με πάμπολλες προσθαφαιρέσεις και αλλαγές πάσης φύσεως.
Από αυτούς που έμειναν, μονάχα ο Petteway είχε μια γεμάτη από άποψη συμμετοχής εμφάνιση χθες (34 λεπτά, 12 πόντοι, 5 λάθη), ενώ οι έτεροι δύο είτε δεν αγωνίστηκαν καθόλου από επιλογή του coach Μανωλόπουλου (Τόλα) είτε αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού και φυσιολογικά προστατεύτηκαν (Σαλούστρος, 1 λεπτό συμμετοχής).

Χθες λοιπόν, 8 από τους 10 που έπαιξαν ήταν φετινές μεταγραφές, ενώ δεν είχαν αγωνιστεί σε άλλο επίσημο ματς από το καλοκαίρι.

Την προπέρσινη σεζόν (2019-20), όπου ήταν μια από τις καλύτερες στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, αφού σήμανε την επιστροφή του στην Ευρώπη έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια, παρατηρήθηκε ξανά το ίδιο φαινόμενο.
Συγκεκριμένα, 11 παίκτες του Περιστερίου αποχώρησαν με το πέρας της χρονιάς -παρέμειναν 4- και στη θέση τους ήρθαν άλλοι 13, από τους οποίους μέχρι και το φινάλε του 2020-21 είχαν παραμείνει μονάχα οι 6!

 

 

Είναι αντιληπτοί οι λόγοι που στο ευρωπαϊκό μπάσκετ οι παραμονές παικτών για παραπάνω από μια χρονιά σε έναν οργανισμό (μονοετή συμβόλαια, χρήματα, πρεστίζ) και σαφώς δε γίνεται καμία “επίθεση” στο Περιστέρι για τις επιλογές του.

Απλά, όπως είχε αναφέρει και ο Άρης Λυκογιάννης για λογαριασμό του ΠΑΟΚ που επίσης θα δώσει τη δική του μάχη στο Basketball Champions League, όταν οι πιο κρίσιμοι -μέχρι τότε επόμενους- αγώνες της χρονιάς είναι στην αρχή της, τότε η χημεία και η ομοιογένεια του ρόστερ είναι το κλειδί για την επιτυχία.