Μπορεί να ηττήθηκε με κάτω τα χέρια -ελέω και των πολλών του απουσιών- από την Galatasaray το βράδυ της Τετάρτης με 75-87 στην Πόλη, αλλά το όνειρο για συνέχεια στην επόμενη φάση του BCL δεν έχει τελειώσει σε καμία περίπτωση για τον ΠΑΟΚ, που κρατάει τη μοίρα του στα χέρια του.

Το basketblog.gr, μετά και την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του θεσμού, σας παρουσιάζει ΟΛΑ τα πιθανά σενάρια πρόκρισης ή αποκλεισμού του Δικεφάλου του Βορρά από τη συνέχεια στην Ευρώπη -στην πρώτη του παρουσία εκεί μετά από 2 χρόνια.

 

Αναλυτικά τα σενάρια:

2η θέση: Με νίκη του κόντρα στην Igokea, o ΠΑΟΚ είναι 2ος.

3η θέση: Ακόμα και αν ηττηθεί από την Igokea, ο ΠΑΟΚ θα βγει 3ος σε περίπτωση ήττας της Nymburk από την αδιάφορη όμως Galatasaray.

4η θέση: Αν ηττηθεί από την Igokea στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα η Nymburk κερδίσει την Galatasaray, ο ΠΑΟΚ μένει εκτός συνέχειας.

 

Αναλυτικά η κατάταξη του ομίλου:

1. Galatasaray 4-1, 9
2. Igokea 2-3, 7
3. Nymburk 2-3, 7
4. ΠΑΟΚ 2-3, 7

 

Αναλυτικά η επόμενη αγωνιστική (6η):

Nymburk- Galatasaray 22/12
ΠΑΟΚ– Igokea 22/12

 

Τι θα γίνει αν περάσει;

Έστω ότι ολοκληρώνεται ένα από τα δύο θετικά σενάρια και η αρμάδα της συμπρωτεύουσας προκρίνεται στην επόμενη φάση, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη θα συναντήσει τα εξής μονοπάτια στο Play In του Champions League:

  • Αν τερματίσει 2ος στο γκρουπ του, θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση ενός άλλου ομίλου σε μια σειρά Best of 3 με πλεονέκτημα έδρας.
  • Αν τερματίσει 3ος στο γκρουπ του, θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που τερμάτισε στην 2η θέση ενός άλλου ομίλου σε μια σειρά Best of 3 με μειονέκτημα έδρας.