Μετά το πέρας της φιλικής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ και του Κολοσσού στη Θεσσαλονίκη, ο παίκτης των τελευταίων, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, που άφησε μετά από πολλά χρόνια τον Δικέφαλο του Βορρά και μεταγράφηκε στους Ροδίτες, μίλησε ανοιχτά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τους λόγους που οδήγησαν στη φυγή του, αλλά και το γεγονός πως ήθελε να παραμείνει στη συμπρωτεύουσα -σε αντίθεση με τη μέχρι πρότινος ομάδα του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ένιωσα διαφορετικά, σε σχέση με αυτό που νιώθω κάθε φορά όταν πηγαίνω να δώσω έναν εκτός έδρας αγώνα. Μετά από 9 χρόνια, ήρθα στο «Παλατάκι» να παίξω ως αντίπαλος, απέναντι σε μια ομάδα η οποία με βοήθησε και τη βοήθησα, με την οποία ήταν αμοιβαία τα αισθήματα.

Χθες το βράδυ (σ.σ. 23/9) κοιμήθηκα καλά, σήμερα (24/9) το πρωί που ξύπνησα , όμως, άρχισα να σκέφτομαι πως θα δω ανθρώπους από τα παλιά, όλη αυτή η κατάσταση, η σκέψη, με έκανε να νιώσω τη διαφορετικότητα που θα είχα να αντιμετωπίσω. Με το που μπήκα στο γήπεδο για να παίξω (σ.σ. εισέπραξε «ζεστό» χειροκρότημα από τους φιλάθλους που ήταν στις κερκίδες, το ίδιο συνέβη και κατά την παρουσίασή του με τον Κολοσσό πριν το τζάμπολ), όπως ισχύει για όλους τους επαγγελματίες, έβαλα πρώτα από όλα την ομάδα στην οποία αγωνίζομαι τώρα. Αυτήν τη στιγμή ανήκω στον Κολοσσό, οπότε το μυαλό και το κορμί μου είναι με την ομάδα μου. Αποβάλλω όλα τα υπόλοιπα από το μυαλό μου και προσπαθώ να παίξω για την ομάδα μου.

Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ δε με ήθελε. Αυτό που ένιωσα από τη συζήτηση που έγινε με τη διοίκηση, ήταν ότι το κλίμα απέναντι μου δεν ήταν θετικό. Μετά την πρόταση που μου έκαναν, επιβεβαιώθηκε η αίσθηση που είχα, οπότε δεν υπήρχε κάτι άλλο να γίνει. Ήθελα να νιώσω ότι με θέλουν. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, νομίζω πως ήταν ξεκάθαρη η απάντησή τους, δε νομίζω πως μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό για να μη φύγω.

Δεν έχω σκεφτεί επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ για να κλείσω την καριέρα μου, δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό τώρα».