Ο Σταύρος Σχίζας είναι το πρώτο από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ που πέταξαν για την Θεσσαλονίκη για να πάρουν μια πρώτη γεύση από τον σύλλογο και το… νέο τους σπίτι, την PAOK Sports Arena. Ο Σχίζας βρέθηκε σήμερα στην Θεσσαλονίκη και από το αεροδρόμιο πήρε τον δρόμο για το γήπεδο της ομάδας. Εκεί ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις μίλησε με τους ανθρώπους του συλλόγου που τον υποδέχτηκαν και έκανε και δηλώσεις για τη νέα μπασκετική σελίδα του βιογραφικού του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

 
Ο Σταύρος Σχίζας έκανε την αρχή. Είναι ο πρώτος νέος παίκτης του ΠΑΟΚ που βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Η λαχτάρα του να ενσωματωθεί στο νέο περιβάλλον και να ξεκινήσει δουλειά με τον ΠΑΟΚ είναι προφανής.

Από το αεροδρόμιο βρέθηκε αμέσως στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και η ξενάγηση στο νέο του σπίτι του ήταν απαραίτητη. Πρώτη στάση στο μουσείο της ομάδας μπάσκετ και τα πρώτα εντατικά μαθήματα ιστορίας. Ο Σταύρος Σχίζας διάβασε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παλιά φύλλα αγώνα, από μεγάλα ντέρμπι της δεκαετίας του ’90, είδε με δέος τις φανέλες που έχουν πάρει θέση στο μουσείο, ζήτησε λεπτομέρειες για τις φωτογραφίες που απεικονίζουν το ένδοξο παρελθόν και σταμάτησε για αρκετή ώρα μπροστά σε μία φωτογραφία του Κώστα Χαραλαμπίδη.

«Θυμάμαι το πρώτο μου παιχνίδι στην Α1, ήταν με το Ρέθυμνο σε αυτό το γήπεδο. Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση ο Χαραλαμπίδης σε εκείνο το παιχνίδι. Έπαιζε πολύ έξυπνα και είχε καθοριστική συμμετοχή στη νίκη του ΠΑΟΚ στην παράταση». Λίγη ώρα αργότερα, ο Κώστας Χαραλαμπίδης υποδέχθηκε τον Σταύρο Σχίζα στο γραφείο των προπονητών, ενώ είχαν μία σύντομη συνομιλία μαζί του και τον καλωσόρισαν στον ΠΑΟΚ ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Τέλης Ζουρνατσίδης.

Την ξενάγηση του Σταύρου Σχίζα στα αποδυτήρια της ομάδας, ανέλαβε ο  φροντιστής Μανώλης Βαλλιάνος. Το υπερσύγχρονο και άριστα εξοπλισμένο από την MATRIX γυμναστήριο του ΠΑΟΚ, θα είναι από τα αγαπημένα μέρη του Σταύρου Σχίζα. Αυτό φάνηκε και σήμερα. «Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ οργανωμένη ομάδα και το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή. Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές, το γυμναστήριο είναι πλήρως εξοπλισμένο, όλα είναι όπως ακριβώς τα περίμενα», σχολίασε ο Σταύρος Σχίζας, προτού αφιερώσει δύο περίπου ώρες στο γυμναστήριο.

Η νέα σεζόν μόλις ξεκίνησε και η ξενάγηση στο PAOK Sports Arena ολοκληρώθηκε με την κεντρική σάλα του γηπέδου, αναμνηστικές φωτογραφίες κι αυτό που είπε από την πρώτη στιγμή ο Σταύρος Σχίζας, όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ… «αυτό είναι το αγαπημένο μου γήπεδο. Και φέτος πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ δυνατοί. Η ομάδα είναι πολύ γεμάτη».