Ο «Ορφέας», μια συμμετοχική εθελοντική κίνηση που λειτουργεί και δρα για χάρη της αγάπης της για τον Πανιώνιο, κόσμησε το κλειστό του Ιστορικού την προσωπογραφία του αείμνηστου Ανδρέα Βαρίκα, το όνομα του οποίου φέρει και το γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται φυσικά για μια εξαιρετική προσπάθεια η οποία μόνο να αναβαθμίσει μπορεί τόσο τον ίδιο το σύλλογο όσο και τη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δημιουργών:

«Η συλλογική – εθελοντική ομάδα για τον Πανιώνιο «Ορφέας» συνεργάστηκε με τους καλλιτέχνες George Chionis & Lune 82 για να δημιουργήσει την προσωπογραφία του Ανδρέα Βαρίκα, στον εξωτερικό χώρο του ομώνυμου κλειστού γυμναστηρίου.

Πάνω στους άξονες : Ιστορία του Συλλόγου και Καλλιτεχνικές Παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του, η ομάδα μας πήρε την απόφαση να τιμήσει τον σπουδαίο αυτόν άνθρωπο του Πανιωνίου.
Με την συμβολή δεκαοκτώ ατόμων του «Ορφέα», συλλέχθηκε το απαιτούμενο ποσό.

Τα χρήματα κάλυψαν τόσο την συγκεκριμένη δράση όσο και την αντικατάσταση της παλιάς πινακίδας του κλειστού, με νέα.
Επίσης, από το ταμείο της συλλογικότητας καλύφθηκαν και τα έξοδα της προηγούμενης ενέργειας, εκείνης της απονομής τιμητικής διάκρισης στο νεότερο αθλητή και την γηραιότερη αθλήτρια του Συλλόγου (βλέπε προηγούμενες αναρτήσεις).
Ο Ανδρέας Βαρίκας, ανάμεσα σε άλλα «ιερά» ονόματα του Συλλόγου, αποτελεί φάρο πορείας του Πανιωνίου.
Το πάθος, η αγάπη, το όραμα, η αξιοπρέπεια, η ηθική μαζί με την αποτελεσματικότητα, τον επαγγελματισμό, την προσήλωση είναι για μας στον «Ορφέα» τα συστατικά που απαιτούνται να έχουν όσοι διοικούν τον ΠΓΣΣ.
Τα συστατικά με τα οποία οι αθλητές, οι προπονητές, οι παράγοντες αυτού του Συλλόγου θα πρέπει να πορευτούν για να βγει σύντομα από το τέλμα ο Ιστορικός μας Πανιώνιος.
Η ομάδα μας, ο «Ορφέας», δημιουργήθηκε για να θυμίσει και να βοηθήσει τον αγαπημένο μας Πανιώνιο, τον Σύλλογο όλο, στην πορεία και την κατεύθυνση που πρέπει στο εξής ν’ ακολουθήσει.
Ευχαριστούμε θερμά των Γιώργο και τον Παναγιώτη που δημιούργησαν αυτή την όμορφη προσωπογραφία, την οποία από σήμερα όλος ο διερχόμενος κόσμος θα μπορεί να θαυμάζει.

Ανδρέας Βαρίκας ΠΑΡΩΝ».