Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε χθες το 3ο τουρνουά εις μνήμην Παύλου Γιαννακόπουλου και έχει δώσει ορισμένα φιλικά, ενώ το προσεχές σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί το 2ο Super Cup στην Πάτρα.

Τα πρώτα δείγματα γραφής έχουν εξαχθεί, αν και δεδομένα είναι ακόμα πολύ νωρίς, για να πούμε κάτι με σιγουριά, είτε θετικό είτε αρνητικό. Οι ομάδες θέλουν πολλή δουλειά και χρόνο, προκειμένου να αποδώσουν βάσει πραγματικών δυνατοτήτων.

Παρόλα αυτά, η  καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και στα φιλικά των πρωταθλητών Ελλάδος ο Kendrick Perry αποδεικνύεται…λαβράκι. Ερχόμενος από την Cedevita-Olimpia και χωρίς να έχει αγωνιστεί σε επίπεδο Euroleague, θα ήταν φυσικό να αναζητά πατήματα και χρόνο προσαρμογής στα δεδομένα του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο διαψεύδει τους πάντες και δείχνει ότι μπορεί να φανεί χρήσιμος και μάλιστα με ενεργό ρόλο στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Σκοράρει, είναι καλός στο τρίποντο, αποφεύγει τα λάθη και παρά το ύψος του (1.86) είναι «σκύλος» αμυντικά.

Όσον αφορά τώρα στον Okaro White, ίσως τον περιμέναμε καλύτερο. Αφενός έχει δουλέψει με τον Πρίφτη και στην Unics Kazan, και αφετέρου έχει «παραστάσεις» σε επίπεδο ΝΒΑ, ενώ δικαίως θεωρείται από τις καλές μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού για το «τριφύλλι».

Φαίνεται όμως ότι ο έμπειρος Αμερικανός power forward δεν έχει βρει τον πραγματικό εαυτό του και στα περισσότερα φιλικά δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε. Είτε στην μία περίπτωση (Perry), είτε στην άλλη (White), απλά έχουμε ένα πρώτο μικρό δείγμα.

Όλα θα φανούν σε βάθος χρόνου και ιδίως στις πρώτες επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε περισσότερα και πιο ασφαλή συμπεράσματα και αυτό ισχύει φυσικά για κάθε ομάδα.