Καλεσμένος στην Cosmote TV ήταν το φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Jeremy Evans, που μίλησε τόσο για τη θητεία του στις ΗΠΑ και το ΝΒΑ, όπου κέρδισε και το διαγωνισμό καρφωμάτων το 2012, όσο και για το ενδιαφέρον που υπήρξε από πλευράς Ολυμπιακού την περασμένη σεζόν -χωρίς ωστόσο να μεταφραστεί σε κάποια επίσημη πρόταση.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

-Υπήρχε πέρσι ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό;

«Αν πράγματι υπήρχε αυτό το ενδιαφέρον, τελικά δεν προχώρησε, δεν γνώριζα και πολλά για τις ομάδες κι έτσι νομίζω πως πρόταση επί της ουσίας δεν υπήρχε. Υπήρχε συζήτηση επ᾽ αυτού αλλά όχι κάποια πραγματική πρόταση μάλλον».

-Πότε είχες έρθει στην Αθήνα;

«Είχα βρεθεί στην Ελλάδα παλιότερα για να παρακολουθήσω έναν παλιό μου συμπαίκτη στο NCAA κι έναν από τους καλύτερους φίλους μου, τον Ει Τζει Σλότερ. Είχα έρθει εδώ να παρακολουθήσω παιχνίδι όσο αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Είδα λίγο την Αθήνα και εκεί έκανα τη σκέψη πως θα ήταν ένα πολύ ωραίο μέρος για να παίξω».

-Πως ξεκίνησε η σχέση σου με τον Ει Τζέι Σλότερ;

«Ήταν ο πρώτος μου συγκάτοικος στο πανεπιστήμιο. Με το που πήγα στο campus, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησα, προχωρήσαμε μαζί και έκτοτε μεγαλώνουμε σαν αδέλφια».

-Τι θυμάσαι από την απίστευτη εμπειρία του 2012, όταν κέρδισες το διαγωνισμό καρφωμάτων στο All Star Weekend;

«Πάτησα το παρκέ και περίμενα να είμαι ανταγωνιστικός, κέρδισα και από τότε όλοι με ξέρουν χάρη σε αυτό τον διαγωνισμό. Ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία είχα υπάρξει τόσο αγχωμένος στη ζωή μου. Ήμουν ολομόναχος στο παρκέ, ενώ ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πώς αυτά τα καρφώματα διαμορφώνονταν εκείνη την ώρα. Τα δοκιμάζαμε σε μια προπόνηση κανένα δίωρο πριν, όμως ότι έκανα τελικά στο διαγωνισμό δεν είχε προετοιμαστεί κάπως».

Δεν έχεις δώσει πότε δικαίωμα εντός η εκτός παρκέ.

«Έφυγα για πρώτη φορά από το σπίτι μου ήταν ήμουν στο λύκειο για μια εβδομάδα, μακριά από τη μητέρα και την αδελφό μου για ένα τουρνουά AAU. Μετά ήρθε το πανεπιστήμιο. Η εμπειρία υπήρχε αλλά εγώ μεγάλωσα μέσα σε εκκλησία, η μητέρα μου ήταν μαζί μου, δεν πήγα ποτέ σε πάρτυ, δεν πήγα ποτέ σε κάποιο σπίτι φίλου. Το αποδίδω λοιπόν πολύ σε εκείνη. Προσωπικά δεν είμαι τέλειος κι έχω κάνει κάποιες “παρασπονδίες” από τότε, αλλά έχω προσπαθήσει να επιστρέψω στο σωστό δρόμο. Με το επάγγελμα που κάνουμε είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσεις λάθος μονοπάτια. Είναι κομμάτι του τρόπου ζωής ενός αθλητή. Κρατώντας το μυαλό σου εκεί που πρέπει, δηλαδή συγκεντρωμένο και στοχευμένο προς ένα σημείο ξέρεις το σκοπό για τον οποίο είσαι εδώ».

-Έπαιξες αρκετά στο ΝΒΑ, αλλά τελευταία χρόνια βρίσκεσαι στην Ευρώπη.

«Είχε να κάνει με το timing, με τους τραυματισμούς και με το γεγονός πως ήθελα να παίξω και μακριά από τις ΗΠΑ. Πολλοί παίκτες, με μια ολόκληρη καριέρα στο ΝΒΑ, δεν θα βιώσουν ποτέ αυτό εδώ. Προσωπικά είμαι ευγνώμων γι᾽αυτό. Μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω στην Ελλάδα, να παίξω, να συναντήσω καινούργιους ανθρώπους, τον προπονητή. Έχω γνωρίσει ως τώρα μόνο ωραίους ανθρώπους. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που εγώ παίρνω μαζί μου και το χρησιμοποιώ και στην τέχνη μου. Έχω πάρει πολλές εικόνες κι έτσι όταν αποσυρθώ, θα ανατρέξω στη συλλογή μου, θα διαλέξω τις εικόνες, θα τις ζωγραφίσω και ελπίζω μια μέρα να έχω τη δική μου έκθεση».