Στο Basketnews.com έδωσε αποκλειστική συνέντευξη ο Matt Janning, που εκτός των άλλων μίλησε και για το προ ετών φημολογούμενο ενδιαφέρουν του Παναθηναϊκού, με τον Αμερικάνο wing να τονίζει την επιθυμία του να αγωνιζόταν εκείνη την εποχή στο «τριφύλλι»!

Ο πρώην παίκτης των Baskonia και Κuban αποκάλυψε στη συνέχεια τι έγινε τις φορές που τον είχε πλησιάσει η ελληνική ομάδα, ενώ ανέφερε κιόλας πως ”σε περίπτωση… γάμου, θα ήταν ακόμα στους «πράσινους»”!

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Δεν μπορώ να απαντήσω. Την πρώτη χρονιά, ήμουν στον γάμο ενός φίλου. Είχα τελειώσει με την Εφές το 2015. Με πήρε ο ατζέντης μου και μου είπε ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και πως μάλλον θα υπάρξει και προσφορά.

Τις επόμενες ημέρες, έβλεπα τι έγραφε ο Τύπος στην Ελλάδα, οι φίλαθλοι ήταν ενθουσιασμένοι. Όπως και εγώ. Για την ακρίβεια, αγόρασα και πράσινες μπλούζες για να φορέσω κάτω από την φανέλα, ήμουν έτοιμος να υπογράψω.

Είπα στον ατζέντη μου πως όταν πάρει την προσφορά, την στέλνει και υπογράφω αμέσως. Κάτι έγινε, δεν ξέρω και σταμάτησαν οι συζητήσεις. Μετά από μία εβδομάδα, με πήρε και μου είπε ότι θα πρέπει να υπογράψουμε αλλού, δεν υπάρχει πρόταση.

Το ίδιο έγινε και δύο χρόνια μετά. Νομίζω υπήρξε συζήτηση και μία τρίτη, αλλά δεν ήταν το ίδιο με τις δύο πρώτες. Αν πρέπει να επιλέξω μία ομάδα με την οποία συζήτησα αλλά δεν συμφώνησα, ήταν αυτή.

Ήταν τρελό. Αλλά να είμαι ειλικρινής, δεν πήρα ποτέ συμβόλαιο του Παναθηναϊκού στα χέρια μου. Αν είχε γίνει αυτό, θα φορούσα ακόμα τα πράσινα. Ήταν μία από τις ομάδες, που θα ήθελα να έχω παίξει. Κάθε φορά στο ΟΑΚΑ σούταρα καλά. Ήμουν ενθουσιασμένος, πιστεύω θα πήγαινε καλά. Θα ήταν ωραίο να έπαιζα για τον κόουτς Τζόρτζεβιτς ή τον κόουτς Πασκουάλ»

 

Ο νυν παίκτης των Kawasaki Brave Thunders της Ιαπωνίας έχει αποτελέσει σημαντικό παίκτης στη Γηραιά Ήπειρο ήδη από το 2012 όταν πρωτοπήγε στη Siena, και συνολικά έχει περάσει από 7 ομάδες της αλλά και 5 χώρες, με την ισπανική Manresa να αποτελεί την πιο πρόσφατη -πέρυσι.

Την περασμένη σεζόν, μέτρησε 10 πόντους και 39% ανά 6 απόπειρες από το τρίποντο, αποδεικνύοντας πως το… έχει ακόμα και στα 33 του χρόνια.