Μπορεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι δρόμοι των Παναθηναϊκού και Mario Hezonja να έχουν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον, ωστόσο το σίριαλ της μη ανανέωσης του Κροάτη ακόμα απασχολεί άπαντες, από φιλάθλους μέχρι τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Ο πρώην παίκτης του “τριφυλλιού” λοιπόν, ήταν καλεσμένος στο podcast του Donatas Urbonas, και μίλησε για τις καλοκαιρινές δράσεις γύρω από την παραμονή του στην Αθήνα, τις όσες κινήσεις του Παναθηναϊκού που θεωρεί λανθασμένες και το κατά πόσο θεωρούσε την ανανέωσή του με το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη μια καλή επιλογή καριέρας. 

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

 

«Ο Παναθηναϊκός ήταν ότι καλύτερο μου συνέβη. Ήταν κάτι απίστευτο. Είναι αξέχαστη εμπειρία αλλά και περίεργη. Έγιναν πράγματα το καλοκαίρι. Δεν έχω ατζέντη. Είπα στον οικονομικό μου σύμβουλο πως ήρθα για να μείνω στον Παναθηναϊκό. Το είπα ξεκάθαρα από την ημέρα που έφυγα από την Αμερική για την Ελλάδα, πως ήμουν σίγουρος για την επιλογή μου.

Χάθηκε όλο το θέμα στις διαπραγματεύσεις και στα συμβόλαια στην Ευρώπη. Αλλά δεν μπορούν παίξουν παιχνίδια μαζί μου. Μανατζερικά και τέτοιου είδους παιχνίδια.

Όταν ήμουν στην Εθνική Κροατίας, ο Παναθηναϊκός διαπραγματευόταν με τον Μήτογλου, μετά επρεπε να κρατήσει τον Παπαπέτρου και μετά να μιλήσει μαζί μου.

Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε διαφορετικά. Απέκτησε καινούργιους παίκτες και προπονητή. Με ρώτησε κανένας τι γνώμη έχω για όλα αυτά; Ρώτησαν τον αρχηγό μας; Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία, να ρωτήσω τον Παπαπέτρου, αν έχει εκφέρει άποψη πάνω σε αυτά τα θέματα. Δεν είναι ο ρόλος μου αυτός. Εγώ είμαι παίκτης, αλλά οι αρχηγοί της ομάδας πρέπει να ενημερώνονται από την ομάδα.

Δεν έχω τίποτε με το ότι ο Παναθηναϊκός έδωσε προτεραιότητα στον Ντίνο και στον Ιωάννη. Είναι ελληνική ομάδα. Δεν ήθελα ποτέ να βγω από πάνω τους. Μάλιστα, προέτρεψα αμφότερους να μείνουν στο σύλλογο, ενώ πρότεινα και τον Κέντρικ Πέρι.

Δεν μου άρεσε που ο Παναθηναϊκός ήρθε σε επαφή μαζί μου τον Ιούλιο. Δεν είχα καν συνομιλήσει με τον Δημήτρη Πρίφτη. Όλο τον Ιούλιο ένιωθα σκ@τ@. Τηλεφωνούσα στον πατέρα μου, τη μητέρα μου, τη γιαγιά μου. Δεν το συνηθίζω αυτό.

Δεν θέλω να πάω ενάντια στον Παναθηναϊκό. Θέλω να τους προστατέψω. Αλλά όλο το καλοκαίρι βρισκόταν σε κατάσταση πανικού! Γιατί ένιωθαν ότι έπρεπε να φτιάξουν μία καλή ομάδα.

Εγώ ποτέ δεν είπα όχι στον Παναθηναϊκό. Ζήτησα από τον οικονομικό μου σύμβουλο να το διαχειριστεί. Δεν είχα την καρδιά να πω όχι σε αυτή την ομάδα. Δεν μπορούσα να πω όχι στον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου και για αυτό άφησε τον σύμβουλο μου να κάνει ότι έπρεπε».