Την κατάσταση του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη του στο μεγάλο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού για την 8η αγωνιστική της Basket League κλήθηκε να σχολιάσει ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Πρίφτης.

Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε τόσο στη ζώνη που απέδωσε καρπούς και έδωσε σημαντικές λύσεις στο «τριφύλλι» όσο και στην πρόοδο που έχει κάνει ο οργανισμός αρχής γενομένης από την ήττα στο παιχνίδι της Γερμανίας με την Bayern Munchen.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Πιστεύω ανεξάρτητα από το τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, μία πρόοδος είναι δειλά φανερή από το προηγούμενο παιχνίδι με την Μπάγερν, που δυστυχώς το χάσαμε όπως το χάσαμε αλλά εκεί είχαμε κάποια καλύτερα δείγματα και πιστεύω και ελπίζω να να το διατηρήσουμε αυτό και στο αυριανό παιχνίδι».

Για το τι πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια: «Είναι 3-4 παιχνίδια που τα έχουμε χάσει στις λεπτομέρειες, άρα μικρά πραγματάκια που μας λείπουν πρέπει να τα βρούμε και να τα παρουσιάσουμε στο γήπεδο. Τώρα τι είναι αυτό. Είναι 1-2 καλές άμυνες, είναι ένα σουτ, που πολλές φορές δεν το έχουμε, γιατί όταν το έχουμε είναι καλύτερα τα πράγματα. Είναι ένα σημαντικό ριμπάουντ που σε κάποια παιχνίδια το χάσαμε, όπως και με την Μπάγερν, όπως και με την Μπασκόνια είναι θέμα ριμπάουντ που χάσαμε αυτά τα δύο ματς. Νομίζω αυτό το λίγο έξτρα που χρειάζεται η ομάδα από τον καθένα».

Για τη Ζενίτ: «Πολύ οργανωμένη στο σετ παιχνίδι, διαβάζει πολύ καλά. Έχει καλή εκτέλεση και ταχύτητα στην εκτέλεση. Έχει χτυπήματα από διαφορετικά σημεία και δεν είναι εύκολο να την μαρκάρεις. Έχε πολλαπλούς τρόπους να σε χτυπήσει για να σουτ κάνει ζημιά, να δημιουργήσει ρήγματα και πλεονεκτήματα».

Για την άμυνα ζώνης: «Οτιδήποτε χρειαστεί για να μας κάνει να κερδίσουμε θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Σίγουρα η άμυνα ζώνης είναι κάτι που θέλει να είσαι έτοιμος πνευματικά. Θα πρέπει ο αντίπαλος να επιτεθεί με διαφορετικό τρόπο από τον οποίο συνήθως επιτίθεται. Αφήνει αρκετά πράγματα η ζώνη για είμαι ειλικρινής. Είναι μία άμυνα ρίσκου. Συζητήσαμε τι πρέπει να κάνουμε και στα πλαίσια της ομάδας να την βοηθήσουμε να έχει καλύτερη τύχη την επικαλεστήκαμε στα τελευταία παιχνίδια»