Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει τη χρονιά τόσο άσχημα, που μία τέτοια νίκη στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού, μόνο σαν βάλσαμο μπορεί να λειτουργήσει. Ενδεχομένως και ως αφετηρία για κάτι πολύ καλύτερο από εδώ και πέρα…

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για την προσπάθεια που κάνουν γενικά. Σήμερα, παρ’ όλο που δεν το κάνουμε συχνά, παίξαμε με το dna μιας μεγάλης ομάδας, του Παναθηναϊκού. Το προσπαθούμε, αλλά δεν το κάνουμε πάντα. Ελπίζω αυτή η νίκη να μας δώσει ώθηση για να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας και να βελτιωθούμε κι άλλο», δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης.

«Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που ήρθε στο ΟΑΚΑ πριν από την αναχώρηση. Τους έχουμε στενοχωρήσει με τα αποτελέσματά μας, κυρίως στην EuroLeague, το τελευταίο διάστημα. Όμως, ήρθαν να μας υποστηρίξουν πριν πάμε στο ΣΕΦ. Συγχαρητήρια στα παιδιά, το ματς αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σαν παιχνίδι είναι δυο πόντοι, αλλά ξέρετε πως αυτά τα παιχνίδια έχουν μια διαφορετική αξία, κυρίως για τον κόσμο και ο κόσμος είναι κομμάτι της ομάδας», πρόσθεσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που δήλωσε αναφορικά με το ματς και την εξέλιξή του:

«Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο. Κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός πήρε μια διαφορά και κάναμε μαζεμένα λάθη. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι δεν χάσαμε το μυαλό μας και κρατηθήκαμε. Ήμασταν πνευματικά δυνατοί και πήγαμε το παιχνίδι στο τέλος με δυο – τρία μεγάλα σουτ.

Το παιχνίδι αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Το πριν και το μετά σίγουρα έχουν σημασία για μια ομάδα. Αλλά αυτό το συγκεκριμένο ματς έχει δική του, ξεχωριστή δυναμική. Στο μυαλό όλων έπαιξε ξεχωριστό ρόλο. Δεν θέλω να πω ότι είχαμε λιγότερο κίνητρο σε άλλα ματς. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει δυο – τρεις νίκες παραπάνω, χάσαμε κάποια ματς στο τέλος στην EuroLeague. Σίγουρα, αυτό το ματς δίνει ιδιαίτερο κίνητρο».

Για την άμυνα ζώνης του «τριφυλλιού» ο Πρίφτης είπε: «Ως προπονητής πρέπει να κάνω κάτι, να βοηθήσω την ομάδα μου. Επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε μια διαφορετική λογική για να αλλάξουμε τη ροή του παιχνιδιού και να βρούμε διαφορετικές συνθήκες και στην επίθεσή μας.

Θα ήθελα να δείξουμε σταθερότητα και αυτό το παιχνίδι να μας κάνει να παίξουμε με λιγότερο δισταγμό και περισσότερο “πιστεύω”. Έχουμε αδικήσει τον εαυτό μας σε κάποια παιχνίδια, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Θα είναι κρίμα να μην επιβεβαιώσουμε αυτή την εμφάνιση με τον τρόπο που θα συνεχίσουμε. Θέλω να έχουμε συνέχεια σε αυτό που δείξαμε στα τελευταία δύο παιχνίδια».

Για τον Nemanja Nedovic και την επίδραση του Σέρβου γκαρντ στο παιχνίδι, ο Πρίφτης υπογράμμισε το εξής: «Θα ήμασταν διαφορετικοί αν ο Nedovic ήταν στο 70-80% του πώς ήταν σήμερα. Τον χρειαζόμαστε. Όταν ήταν καλά κάναμε σημαντικές νίκες. Πιστεύω πως θα σταθεροποιηθεί η απόδοσή του. Ο Ολυμπιακός έχει τρομερή λειτουργία στο man to man, καλό διάβασμα και καλή πάσα. Τους βάλαμε σε μια διαφορετική διαδικασία. Δεχθήκαμε και φτηνά καλάθια, αλλά δεν αλλάξαμε την άμυνα. Είχαμε υπομονή. Μπήκαν και τα σουτ και μας έδωσαν την νίκη. Στην Bayern τα δεχθήκαμε αυτά τα σουτ, υπό πίεση και ηττηθήκαμε. Έτσι είναι το παιχνίδι».