Η απογοητευτική εικόνα του Παναθηναϊκού στο Μονακό δεν πτοεί τον Δημήτρη Πρίφτη και τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Παρά την ήττα, ο μεν προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε ότι δεν έχει κάποιο παράπονο από τους παίκτες του για την προσπάθειά τους στην άμυνα, ο δε αρχηγός των “πράσινων” τόνισε ότι η κανονική περίοδος της EuroLeague είναι μαραθώνιος…

Διαβάστε αναλυτικά τι είπαν:

«Συγχαρητήρια στη Μονακό διότι έκανε ένα καλό ματς και άξιζε τη νίκη. Είχαν καλό ρυθμό και έδειξαν ότι ήταν πιο έτοιμοι από εμάς. Για τη δική μας ομάδα το ματς ήταν πολύ κακό από την αρχή. Στην επίθεση είχαμε έλλειψη δημιουργίας, δεν πασάραμε καλά τη μπάλα και σε κάποιες στιγμές ήμασταν στατικοί», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Πρίφτης.

«Δυστυχώς, όταν βγάλαμε κάποια ελεύθερα σουτ, δεν τα βάλαμε. Πρέπει να βοηθήσουμε λίγο τους εαυτούς μας επιθετικά διότι αμυντικά δεν έχω παράπονα από τα παιδιά. Σήμερα επιθετικά ήμασταν πραγματικά κακοί. Προφανώς ήταν το πρώτο ματς και είχαμε κάποιου είδους πίεση αλλά θα πρέπει να το διορθώσουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε αυτό είναι δεδομένο».

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ»

«Μένουν άλλα 33 παιχνίδια. Από τη μία πλευρά σίγουρα πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη, δεν είναι η εικόνα που θέλουμε. Νομίζω υπήρχε ένα παραπάνω άγχος στην ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι πέρσι κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι και καταλήξαμε να τερματίζουμε στη 16η θέση. Είναι ένας πολύ μακρύς δρόμος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το παιχνίδι για καλό και αυτό θα κάνουμε.

Είμαστε μια νέα ομάδα, τίποτα από αυτά δεν αποτελεί όμως δικαιολογία. Για πολλά παιδιά, αυτή είναι η πρώτη τους φορά στο συγκεκριμένο επίπεδο. Δεν μπορείς να κατακτήσεις τα πάντα από την πρώτη μέρα, είναι ένας μαραθώνιος. Δεν έχει κριθεί κάτι, για μας είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε αυτό το παιχνίδι για τη συνέχεια.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που ταξίδεψε ως εδώ. Σίγουρα δεν είναι καλό το αποτέλεσμα. Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα, αν δεν την πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ. Πιστεύω στη δουλειά που γίνεται, από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε εδώ, να παίξουμε σίγουρα πολύ καλύτερα. Τα πράγματα δεν πάνε πάντα κατ’ ευχήν όμως. Είναι ένα κακό αποτέλεσμα για μας αυτό. Έτσι είναι η ζωή, πρέπει να σηκωθείς και να συνεχίσεις να προχωράς μπροστά».