Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για το αυριανό (17/12, 21:00) ματς του Παναθηναϊκού με την Alba στο ΟΑΚΑ στην 14η Αγωνιστική της Euroelague. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» τόνισε ότι οδηγός για την αναμέτρηση αυτή θα είναι η εμφάνιση που έκανε η ομάδα χθες (15/12) απέναντι στην Real, το οποίο ξεκαθάρισε πάντως ότι άφησε γλυκόπικρη γεύση, καθώς η ομάδα έχασε στη δεύτερη παράταση από τους Μαδριλένους.

Αναλυτικά ο Ιωάννης Παπαπέτρου είπε:

Για το ματς με την Real κι αν η ομάδα κάτι πήρε απ’ αυτό ενόψει του αγώνα με τους Γερμανούς: «Επιβάλλεται να ξεχάσουμε τη Real. Υπάρχει ένα ματς πολύ σημαντικό για μας, Πρέπει να το κερδίσουμε. Το χθεσινό ματς αφήνει γλυκόπικρη γεύση. Στην ζωή συνεχώς μαθαίνεις και πρέπει να βελτιωθούμε για τη συνέχεια και να το χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό για μερικά πράγματα που κάναμε καλά.

Είναι σίγουρα οδηγός το μας με την Real σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε στο γήπεδο. Με τον καιρό βελτιωνόμαστε. Εγκεφαλικά και ψυχολογικά να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να το κάνουμε σε κάθε ματς. Να είναι οι σταθερές της ομάδας».

Για το αν υπάρχουν εύκολα ματς και εύκολες νίκες: «Είναι το ψυχολογικό και εγκεφαλικό κομμάτι. Πιστεύω πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και δεν υπάρχουν εύκολες νίκες. Όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και αν δεν μπεις σωστά μπορείς να χάσεις με 20 πόντους από τον καθένα. Είμαστε νέα ομάδα και όσο περνά ο καιρός βρισκόμαστε μεταξύ μας. Να χρησιμοποιήσουμε το χθεσινό ματς σαν οδηγό για το αυριανό παιχνίδι».

Για  την διπλή παράταση με την Real χθες και το γεγονός ότι διπλή παράταση είχε παίξει πέρσι και με την Alba και μάλιστα είχε χάσει: «Ελπίζω να μην εχουμε πάλι διπλή παράταση με την Alba (σ.σ.: το είπε γελώντας), γιατί μετά δεν ξέρω πως θα επανέλθω. Είναι ομάδα με φοβερή ενέργεια. Παίζουν 4ο λεπτά με την ίδια θέληση. Σε οδηγούν να κάνεις λάθη. Να δείξουμε καλό πρόσωπο αμυντικά. Να κάνουμε καλή ομαδική δουλειά για να μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε την επίθεση τους».