Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο κύπελλο της χρονιάς, επέκτεινε το ιστορικό σερί του με τουλάχιστον έναν τίτλο για 27 συναπτά χρόνια και ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναφώνησε… «το πρώτο», την ώρα της απονομής…

«Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος της σεζόν και είμαστε χαρούμενοι. Σε όλες τις διοργανώσεις πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, δεν υπάρχει χαλάρωση. Είμαστε “καταδικασμένοι” με τόσο κόσμο πίσω μας να παίζουμε με πίεση. Θέλουμε να δουλεύουμε σκληρά, για να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Παπαπέτρου μετά τη λήξη του τελικού.

«Είναι μια καλή αρχή. Ξεκινάμε με αυτό το τρόπαιο, που πέρυσι το χάσαμε. Δείχνουμε καλά στοιχεία, το πρόσωπο που θέλουμε να έχουμε. Θέλουμε πιεστική άμυνα. Σήμερα δεν φαίνεται στο σκορ, γιατί χαλαρώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Προμηθέας επιτίθεται στα πρώτα 3-4”, είναι φοβερό. Είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα.

Είμαι χαρούμενος γιατί προσθέτουμε έναν τίτλο στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Είμαστε μια διαφορετική ομάδα φέτος. Ο κόουτς θέλει να βάλει τη φιλοσοφία του. Όλοι έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Ανεξαρτήτως κατάστασης η ομάδα θέλει να κυνηγάει τίτλους. Θέλουμε χρόνο, είχαμε αλλαγές παικτών και προπονητή. Δεν είναι εύκολο, χωρίς να αποτελεί δικαιολογία. Το αποτέλεσμα είναι χαρμόσυνο».

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: «ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΚΟΟΥΤΣ»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο MVP του τουρνουά, δήλωσε μετά το τέλος του τελικού στην κάμερα της ΕΡΤ: «Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς. Μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του κόουτς και πήραμε έναν τίτλο για τη φετινή σεζόν. Ο Προμηθέας άλλαξε σε σχέση με πέρυσι. Έχει νέα ομάδα και νέο προπονητή, όπως και εμείς. Δουλεύουμε καθημερινά στην άμυνα. Από σήμερα μέχρι το τέλος της χρονιάς αυτή θα κερδίζει τα παιχνίδια. Ανεξαρτήτως διοργάνωσης θέλω να βοηθάω. Μέσα από την προπόνηση, καθημερινά και από τους αγώνες να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτό έκανα και σήμερα».