Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι εδώ ισχύει εκείνη η περίφημη ρήση: «Απίστευτα κι όμως, ελληνικά». Λέμε για τα όσα έγιναν στο σημερινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, όπου ανάμεσα στα άλλα αποφασίστηκε και το οριστικό και επίσημο «τέλος» της φετινής σεζόν στην Basket League με τον τίτλο να πηγαίνει στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν πρώτος στην κατάταξη μέχρι την διακοπή της σεζόν εξαιτίας του κορονοϊού. Ελα όμως, που ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε τον τίτλο!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό ότι οι πράσινοι (σε μπάσκετ και Ερασιτέχνη) δεν επιθυμούν να πάρουν κανένα τίτλο εξαιτίας της διακοπής των πρωταθλημάτων, διότι οι τίτλοι πρέπει να κατακτούνται στους αγωνιστικούς χώρους με… κανονικό τρόπο (κανονική ολοκλήρωση της σεζόν).

Στον ΕΣΑΚΕ σήμερα, όμως, αποφασίστηκε ο τίτλος να πάει στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν τον θέλει.

Στην σχετική ψηφοφορία οι «πράσινοι» ψήφισαν «λευκό». Δηλαδή έδειξαν ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν  τον τίτλο. Με ψήφους όμως, 12-0 (απείχε η ΑΕΚ) ο ΕΣΑΚΕ τους έδωσε το πρωτάθλημα.

Βέβαια, αυτό έχει την εξήγησή του. Η Λίγκα δεν.. τρελάθηκε ή αποφάσισε ετσιθελικά να δώσει τον τίτλο στον Παναθηναϊκό. Ο ΕΣΑΚΕ ήθελε να είναι… νομικά καλυμμένο το φετινό πρωτάθλημα και για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να υπάρχει πρωταθλητής.

Έτσι αποφασίστηκε να δοθεί το στέμμα στους «πράσινους», έστω κι αν εκείνοι δεν το ήθελαν.