Παρά το γεγονός πως είχε εκκινήσει ήδη εδώ και 2 βδομάδες τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ενώ ο αντίπαλός του έπαιξε για πρώτη φορά σήμερα, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πείσει με την επιθετική του εικόνα κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, παρά τη νίκη του με 78-76.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι “πράσινοι” είχαν τρομερή διάθεση στην κυκλοφορία της μπάλας και στην εύρεση πολλών και ποιοτικών ελεύθερων σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να τα μετουσιώσει σε αποτελεσματικότητα, όντας φανερά άστοχος.
Ωστόσο, τόσο το ball movement όσο και η κινητικότητα στην άμυνα του έδωσαν την ευκαιρία για μερικούς εύκολους πόντους, άμεση απόρροια των πάμπολλων χαμηλών σχημάτων με Floyd και White στις θέσεις των “ψηλών”.

Στο δεύτερο μέρος, τη θέση του small ball κατέλαβε το big ball, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ούτε οι σουτέρ ούτε η διάθεση για σπάσιμο της μπάλας στην περίμετρο, με τα iso του Macon και την εκμετάλλευση των οποίων σωματικων πλεονεκτημάτων (Καββαδάς, Παπαπέτρου) να αποτελούν τη μόνη πηγή πόντων.

Από την άλλη μεριά, η αρμάδα της Πάτρας, που επέστρεψε στη Basket League έπειτα από σημαντική απουσία χρόνων, ήταν ιδιαίτερα κυνική επιθετικά και με τους Coleman και Barefield σε ηχηρή ημέρα κατάφερε να δημιουργήσει πολλά ρήγματα στους “πράσινους“, και κυρίως στον Macon, τον οποίον είχαν στοχεύσει κατά κόρον.
Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί η ικανότητα stretching 5 των Διαμαντάκου και Τσαλμπούρη, που πέτυχαν μερικά μεγάλα σουτ από μακρινή απόσταση και κατάφεραν να τιμωρήσουν τον Παπαγιάννη, που ήταν σε μια αρκετά μέτρια βραδιά.