Ο 17χρονος σέντερ του Περιστερίου, Τζουλιάνο Τόλα, με ύψος 2,12μ. και μεγάλη προοπτική είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού. Που όπως φαίνεται ετοιμάζει το μέλλον του από πολύ νωρίς.

Ο Τόλα βρίσκεται φέτος στο ρόστερ της πρώτης ομάδας του Περιστερίου. Γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 2003 (ακόμα δεν είναι ενήλικος δηλαδή) ενώ πήρε και πόντους καθώς το μπόι του έφτασε στα 212 εκατοστά. Είναι ο παίκτης που πέρυσι έβγαλε… μάτια στον τελικό του παιδικού πρωταθλήματος που έκρινε τον τίτλο. Είχε 40 πόντους και 20 ριμπάουντ στο 77-64 του Περιστερίου επί του Δούκα και στο 3-1 μέσω του οποίου η ομάδα του αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.

Ο Τόλα, το 2018 βρέθηκε στο Περιστέρι από την ΑΕΚ. Κι εκεί εκτός από το ύψος που πήρε (από τα 2,03μ έφτασε στα 2,08μ και πλέον αγγίζει τα 2,12μ) άρχισε να δείχνει και την προοπτική του. Πρόκειται για «ακατέργαστο διαμάντι» που όπως λένε όσοι τον έχουν δει έχει τεράστια προοπτική εξέλιξης. Στο χέρι του είναι αρκεί να δουλέψει σκληρά. Αν δηλαδή έχει το work ethic του Μαντζούκα, τότε σε λίγα χρόνια το πιθανότερο είναι να μην τον βλέπουμε στα μέρη μας, αλλά στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Τζουλιάνο Τόλα έχει ήδη συμμετοχές με τις Εθνικές ομάδες Παίδων και Παμπαίδων.

Απ’ εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός κινείται εντελώς διαφορετικά απ’ ότι άλλες χρονιές. Με γνώμονα το μέλλον και με προγραμματισμό συγκεκριμένο. Ο Μαντζούκας ήταν η αρχή, ο Τόλα είναι η συνέχεια ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν επικεντρωθεί σε στόχους ξένων παικτών, από τώρα, για το καλοκαίρι του 2021. Έχουν ξεχωρίσει περιπτώσεις και τους παρακολουθούν ώστε να ξέρουν πως θα κινηθούν σε μερικούς μήνες.

Προφανώς και σε τέτοια περίοδο, αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να κινηθεί κάποιος.