Πριν από λίγη ώρα επισημοποιήθηκε η παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα 49 χρόνια. Αναμφίβολα αυτή ήταν μια εξέλιξη, που χαροποίησε πολύ τους “πρασίνους”, οι οποίοι τόνισαν πως δίνεται μια λύση σε ένα πρόβλημα που τους ταλαιπωρούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ακόμη η ΚΑΕ επεσήμανε ότι η δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης του ΟΑΚΑ αποτέλεσε πρωταρχικό μέλημα της, διότι σε αυτό το γήπεδο έχουν γραφτεί πολλές από τις “χρυσές” σελίδες της ιστορίας του συλλόγου. Τέλος το “τριφύλλι” δεν παρέλειψε να ευχαρίστησει την πολιτεία για την συνεργασία της και την απόδοση δικαιοσύνης στο τμήμα μπάσκετ, που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην διατήρηση του αθλητισμού της χώρας σε υψηλά επίπεδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την ιστορική συμφωνία αυτής με την Ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με την παραχώρηση του Κλειστού Γηπέδου μπάσκετ στο ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές ημέρες στην Ιστορία του Συλλόγου και δη του τμήματος μπάσκετ, καθώς δίνεται η πολυπόθητη λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της στέγασης της πιο επιτυχημένης επαγγελματικής ομάδας στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Πλέον ο Παναθηναϊκός αποκτά τα κλειδιά του δικού του σπιτιού, του γηπέδου στο οποίο έχουν γραφτεί χρυσές σελίδες για το Σύλλογο. Η παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό υπήρξε πρωταρχικό μας μέλημα, καθώς το γήπεδο αποτελεί το βασικό θεμέλιο για την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία ενός Συλλόγου. Η «Μέκκα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι πλέον «πράσινη».

Ευχαριστούμε θερμά την ελληνική Κυβέρνηση για τη συνεργασία και την απόδοση δικαιοσύνης στο τμήμα καλαθοσφαίρισης που εδώ και δεκαετίες κρατά ψηλά το αθλητικό λάβαρο της χώρας με συνέπεια, σεβασμό και ευθύνη απέναντι στους Έλληνες φιλάθλους.