Τη δική του απάντηση, σε όσους τον επέκριναν μέχρι να ξεκινήσει τη θητεία του στη Λαμποράλ Κούτσα, όπου πραγματοποίησε την πιο μεστή σεζόν της καριέρας του, έδωσε ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο νέος σέντερ του Παναθηναϊκού, σε μία συνέντευξη-«ποταμό» που έδωσε στην εφημερίδα «Πράσινη», μίλησε για τη συμφωνία παρά την πρόταση των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και τον τρόπο προσέγγισης από την πλευρά, τόσο του Δημήτρη όσο και του Παύλου Γιαννακόπουλου, ενώ δε δίστασε να αναφερθεί στο περιβόητο επεισόδιο προ επταετίας με την εξέδρα των φίλων της ομάδας με τις… 10 μέρες.

Παράλληλα, έκανε λόγο για τους στόχους του «τριφυλλιού», με όνειρα για επιστροφή στην κορυφή, κάτι που πρέπει να γίνει, ωστόσο, δίχως την παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη, όπως διαπιστώνει και ο ίδιος.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για τις «10 μέρες»: «Εντάξει τώρα, να μην δικαιολογηθούμε. Ήταν μία κίνηση αρνητική προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Το έχω ξαναπεί και το έχω δηλώσει ότι ένιωθα προσβολή σαν Έλληνας επειδή έπαιζα με μια ξένη ομάδα κι επειδή έχω παίξει πολλά χρόνια στην Εθνική, δεν μπορούσα να το φανταστώ. Την ίδια χρονιά, ο Παναθηναϊκός μού έκανε πρόταση να έρθω, αλλά στο νήμα δεν ήρθα. Ο κόσμος σίγουρα έχει τις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις του, αλλά από εκεί και πέρα για μένα το κίνητρο είναι σε ποια ομάδα έχω έρθει. Ζω πέντε χρόνια στο εξωτερικό και είμαι εντελώς διαφορετικός από ό,τι ήμουν τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα. Έχω κάνει οικογένεια, έχω δύο παιδιά, έχω αλλάξει εντελώς. Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι αν βρεθώ στο δρόμο και κάποιος ξεπεράσει τα όρια δεν θα τα ξεπεράσω κι εγώ. Αυτό μπορεί όμως να συμβεί και στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα έρχομαι συνειδητά και με μεγάλο κίνητρο. Όταν πήγα στη Βιτόρια με είχαν όλοι πεθαμένο και τους είπα ότι έρχομαι γιατί έχω πολύ μεγάλο κίνητρο». 

Για τη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό: «Δεν ήταν δύσκολο για μένα αυτό το βήμα, από τη στιγμή που βρέθηκα με τον πρόεδρο και μιλήσαμε και μου είπε εξ αρχής ότι με θέλει. Από εκεί και πέρα, του είπα ξεκάθαρα ‘πρόεδρε, σε ευχαριστώ, σε εκτιμάω, την ομάδα, τη διοίκηση και όλη την ιστορία του Παναθηναϊκού’. Μεγάλο συν για μένα ήταν και το γεγονός ότι ήθελε να με φέρει ο ίδιος στην ομάδα. Δηλαδή είχε τα… guts για να με ζητήσει με ό,τι είχε προηγηθεί στο παρελθόν. Από εκεί και πέρα του είπα ότι θέλω να δω αν μπορώ να κάνω κάτι στην Αμερική, που να μου αξίζει. Να μην πάω για να κάθομαι. Να έχω ένα ρόλο. Αυτό προσπάθησε να εξασφαλίσω αυτές τις μέρες, αλλά από τη στιγμή που πίεζε ο χρόνος, αποφάσισα να έρθω στην ομάδα». 

Για την πρόταση των Ουόριορς: «Υπάρχει συμβόλαιο σταλμένο από τους Ουόριορς για ένα χρόνο και το έδειξα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Είναι κάτι πολύ τιμητικό για μένα να σε θέλουν οι πρώην πρωταθλητές, μια ομάδα που θα την κοιτά όλος ο κόσμος τη νέα σεζόν. Θα ήταν για μένα ρίσκο να πάω για ένα χρόνο εκεί. Δεν ήθελα να πάρω ένα τέτοιο ρίσκο, γιατί μέσα μου είχα αποφασίσει να παίξω στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι πήρα τη σωστή απόφαση. Αν ήταν καθαρά τα λεφτά, θα μπορούσα να πάω και αλλού. Όμως ποτέ δεν κοίταξα πρώτα το οικονομικό. Αν ήταν έτσι, θα ήμουν στην Κίνα». 

Για τη συμβολή του Παύλου Γιαννακόπουλου στο deal: «Τον κύριο Παύλο τον ξέρω χρόνια. Μου είπε ‘τελείωνε και έλα στον Παναθηναϊκό’. Από τη στιγμή που μου είπε κάτι τέτοιο, δεν θα μπορούσα να πω κάτι άλλο. Μιλάμε για τον κύριο Παύλο. Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Και ο κύριος Θανάσης μού έλεγε συχνά, ακόμη κι όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, να έρθω. Τελικά ήρθα». 

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός ήταν στην ελίτ. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι εκτός στόχων. Μου δίνεται η ευκαιρία μέσα από την ομάδα όπου γίνονται καλές προσθήκες και υπάρχει όραμα και διάθεση από τη διοίκηση, να ξαναφτάσει η ομάδα ψηλά. Θέλω να γίνω μέρος της ιστορίας του Παναθηναϊκού». 

Για το ότι δεν πρόλαβε τον Διαμαντίδη: «Στενοχωριέμαι πολύ που δεν θα βρω τον Διαμαντίδη. Είμαι τυχερός που τον έζησα στην Εθνική. Λες να αλλάξει γνώμη; Μακάρι».