Ο Ολυμπιακός είναι πια η ζωή του Αξελ Τουπάν και η ομάδα που μπήκε πλέον στην καρδιά του. Από την άλλη, όμως, ο Γάλλος πέρασε πολύ όμορφες στιγμές στην Ζαλγκίρις και θέλησε να της το πει το δικό του «αντίο» και το δικό του «ευχαριστώ». Και το έκανε με ένα ξεχωριστό και συγκινητικό μήνυμα που ανάρτησε στα social media.

Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αγαπητοί φίλοι της Ζάλγκιρις…

Όταν πηγαίνεις σε ένα νέο μέρος πάντα έχεις διαφορετικές προσδοκίες. Για μένα δεν ήταν κάτι που περίμενα, αλλά κάτι περισσότερο και λάτρεψα τα πάντα.

Χάρη στο μπάσκετ μπορείς να ταξιδέψεις σε όλον τον κόσμο, να πας σε διαφορετικά μέρη και να μένεις στο άγνωστο για έναν χρόνο. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αυτό για έναν ξένο, αλλά πραγματικά με βοηθήσατε πολύ και το κάνατε πολύ πιο εύκολο για μένα. Και μιλάω για όλη τη Λιθουανία που με αγκάλιασε από την πρώτη μέρα

Είτε ήταν οι συμπαίκτες μου, είτε, το coching staff, είτε οι άνθρωποι στα γραφεία, είτε οι άνθρωποι στο γήπεδο. Ένα τεράστιο ευχαριστώ που φροντίσατε εμένα και την οικογένειά μου.

Είχαμε μια εκπληκτική χρονιά και κατάλαβα πόσο μεγάλη σημασία είχε η σεζόν που κάναμε μέσα από τον Γιανκούνας, τον Μιλάκνις, τον Σάρας και όλους του Λιθουανούς. Σίγουρα πετύχαμε κάτι που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Γι άλλη μια φορά ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Ζάλγκιρις για την υπέροχη χρονιά, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κάουνας. Ήταν τιμή για μένα…»