Ο Ολυμπιακός δείχνει να έκανε το μεγάλο κόλπο και να απέσπασε το «ναι» του Ντέιβιντ Μπλατ παρά το ότι αργά χθες το βράδυ οι ερυθρόλευκοι έλεγαν ότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει. Οι ερυθρόλευκοι είχαν αποφασίσει να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα και να φέρουν στον πάγκο τους τον 59χρονο τεχνικό, που ανάμεσα στις άλλες πολύ τεράστιες περγαμηνές του έχει και την θητεία στον πάγκο των Κλίβελαντ Καβαλίερς (εκεί, βέβαια, μπορεί να τον… έφαγε τελικά ο Λεμπρόν Τζέιμς με τον οποίο είχε έρθει σε ρήξη, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) στο ΝΒΑ. Το θέμα δεν ήταν εύκολο, αλλά οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν αποφασίσει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά και να κάνουν το κόλπο γκρόσο με τον Αμερικανοϊσραηλινό προπονητή. Και φαίνεται πως απομένουν μόνο κάποιες μικρολεπτομέρειες για να το πετύχουν! Ο Μπλατ φέρεται να είπε το πρώτο «ναι» στην πρόταση που του έκανε ο Ολυμπιακός για συμβόλαιο 2 ετών με συνολικές αποδοχές 1.8 εκατ. ευρώ!

Για να ανακοινωθεί και επίσημα η συμφωνία θα πρέπει να διευθετηθούν κάποιες μικρολεπτομέρειες που απομένουν και εκεί δείχνει να κολλάει η διάψευσην του Ολυμπιακού. Ολα δείχνουν, όμως, ότι το χρυσό deal έχει κλείσει και δύσκολα θα χαλάσει. 

Ετσι ίσως αύριο ο Ολυμπιακός αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την συμφωνία με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος είναι μεν στο Ισραήλ για να κάνει μια επέμβαση ρουτίνας στην μέση, αλλά θα ξεκινήσει  άμεσα τον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν, αρχίζοντας φυσικά από τα 3 καυτά θέματα με τα… ελληνικά συμβόλαια των Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου, που λήγουν.