Ο Κώστας Σλούκας θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος με την Fenerbahce μετά την επιστροφή του σον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Ο «Σλούκι Λουκ» θα βρει απέναντί του αύριο (23/12, 19:45) στην Πόλη την τουρκική ομάδα με την οποία πέτυχε τεράστιες διακρίσεις. Πήρε την Euroleague το 2017, αλλά σήκωσε με τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης 3 Πρωταθλήματα Τουρκίας  (2016, 2017, 2018), 3 Κύπελλα (2016, 2019, 2020) και 1 Σούπερ Καπ (2017).

O Κώστας Σλούκας μίλησε για την επιστροφή του στην Πόλη ως αντίπαλος της Fenerbahce και τόνισε θα αισθανθεί μεν περίεργα, αλλά πάνω απ’ όλα είναι ο Ολυμπιακός, ενώ επισήμανε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να πάρει η ομάδα του τη νίκη.

Αναλυτικά ο Κώστας Σλούκας είπε:

Για το πρώτο του ματς ως αντίπαλος της Fener μετά από τα 5 χρόνια που πέρασε εκεί:  «Πάνω από όλα βάζω την ομάδα, όπως πάντα. Πρέπει να κερδίσουμε μέσα σε ένα περίεργο παιχνίδι για εμένα. Είναι περίεργο γιατί επιστρέφω σε ένα μέρος που για πέντε χρόνια ήταν σπίτι μου. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θέλω να κερδίσω αύριο και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Θα είναι βέβαια ιδιαίτερο το παιχνίδι για έναν επιπλέον λόγο και αυτός έχει να κάνει με την απουσία του κόσμου».

Για την αγωνιστική κατάσταση των Τούρκων: «Η Fenerbahce δείχνει στα τελευταία παιχνίδια πως δεν… πατάει καλά και θεωρώ πως αυτό για εμάς αποτελεί ευκαιρία, ώστε να κάνουμε μια καλή εκτός έδρας νίκη.

Θεωρώ πως δουλεύουν αρκετά καλά, απλά το θέμα είναι πως υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα και νέος προπονητής… Φυσικά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα. Δείχνουν, ωστόσο, πως είναι αρκετά χαμηλά με βάση την αξία τους και την ποιότητά τους. Γιατί έχουν πραγματικά ποιότητα και πολύ ταλέντο».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στην Πόλη για να πάρει το «διπλό»: «Κάθε παιχνίδι είναι ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κερδίζει και να πηγαίνει όσο το δυνατόν καλύτερα. Κάθε ματς κρύβει κινδύνους είτε παίζουμε με τον τελευταίο, είτε με τον πρώτο. Το αποδείξαμε στο πρόσφατο παρελθόν με την Ρεάλ και την Βαλένθια. Αν δεν παίξουμε καλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Όταν παίζουμε καλά οι συνθήκες είναι καλύτερες για να φτάσουμε στη νίκη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ένα γεμάτο καλό παιχνίδι».

Για την απουσία του Γιώργου Πρίντεζη: «Ο Γιώργος είναι εκ των ηγετών της ομάδας. Έχει εμπειρία και είναι σίγουρα στα μείον μας η απουσία του».