Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί τον διακαή μεταγραφικό πόθο του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει επαφές με τον παίκτη και τη πλευρά του. Το «φλερτ», όμως, του Ολυμπιακού με τον τέως γκαρντ της ομάδα είναι μεν υπαρκτό, αλλά είναι στο… χαλαρό και διακριτικό επίπεδο. Και αυτό είναι δικαιολογημένο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του Κώστα Σλούκα στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» τον θεωρούν τον ηγέτη της νέας εποχής της ομάδας. Γιατί όμως, έχουν μείνει στο… χαλαρό φλερτ και δεν κινούν γη και ουρανό για να τον αποκτήσουν;

Τα πράγματα είναι απλά. Το… παιχνίδι Σλούκα δεν το ορίζει ο Ολυμπιακός και γι’ αυτό οι «ερυθρόλευκοι» δεν λένε μεγάλα λόγια και έχουν τον πήχη χαμηλά.

H Fener έχει τον πρώτο λόγο

Κατ’ αρχάς ο παίκτης ανήκει στην Fenerbahce. Έχει συμβόλαιο με τους Τούρκους, το οποίο δεν φαίνεται να σπάει και τόσο εύκολα. Είναι γερό συμβόλαιο και μάλιστα έχει και ως όρο ο παίκτης να παίρνει το 70% σε δολάρια και μόλις 30% σε τουρκικές λίρες (επειδή το τουρκικό νόμισμα είναι μονίμως σε πτώση και έχει πάρει φόρα στην κατηφόρα).

Στη Fener το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Είναι μεν σκοτεινό στο οικονομικό κι αυτό δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Κανείς όμως, δεν μπορεί να προδικάσει το τι θα γίνει ακόμα.

Ο κεντρικός ρόλος του Obradovic στο όλο θέμα

Σημαντικό ρόλο στο όλο θέμα παίζει και ο Zeljko Obradovic. Ο Σλούκας τον θεωρεί απόλυτο «μέντορά» του. Αν μάλιστα ο Zoc μείνει στον πάγκο του τουρκικού συλλόγου, θα μείνει κι αυτός στην ομάδα. Για να γίνει βέβαια, αυτό θα πρέπει η διοίκηση να εγγυηθεί ότι θα υπάρχει για τη νέα σεζόν ένα πολύ σημαντικό μπάτζετ.

Μα ακόμα κι αν η Fener πάει σε… Μνημόνιο και το μπάτζετ μειωθεί πάρα πολύ, και ο  Ζοτς φύγει και μαζί του φύγει και ο Σλούκας, κανείς δεν θα μπορεί να προδικάσει ότι ο Έλληνας παίκτης θα βάλει πλώρη για το λιμάνι.

Αν για παράδειγμα ο Obradovic κλείσει σε άλλη μεγάλη ομάδα, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ζητήσει πάση θυσία την απόκτηση του Σλούκα. Και φυσικά ο Σέρβος θα πάει σε ομάδα, που θα μπορεί να διαθέσει έναν σκασμό λεφτά για τον αγαπημένο του παίκτη.

Αν πάλι ο Ζοτς φύγει από την Fener, αλλά αποφασίσει να κάνει… διακοπές και μείνει για ένα διάστημα εκτός των πάγκων, ούτε και τότε είναι βέβαιο ότι ο Έλληνας παίκτης θα ντυθεί στα «ερυθρόλευκα».

Θα γίνει της… δημοπρασίας

Όπως είπαμε ο Σλούκας θα φύγει, αν φύγει και ο Zoc. Αν φύγει όμως, θα γίνει αμέσως ένας από τους πιο περιζήτητους γαμπρούς. Αμέσως θα… πέσουν πάνω του όλες οι μεγάλες ομάδες και θα προσπαθήσουν να τον δελεάσουν. Αυτό φυσικά που θα προκαλέσει… δημοπρασία και εκτόξευση του κασέ του.

Ο παίκτης εξάλλου, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις του, καθώς περιμένει τη Fener. Σίγουρα και θα ήθελε να γυρίσει στον Ολυμπιακό, καθώς ξέρει ότι θα είναι ο νέος «στρατηγός» της ομάδας.

Είπαμε όμως, ότι το θέμα είναι και δύσκολο και μπλεγμένο. Γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός το… πάει χαλαρά και τηρεί στάση αναμονής.

Και δεν το κάνει μόνο γι’ αυτούς τους λόγους.

Ο Ολυμπιακός περιμένει να δει τι θα γίνει (θα αποφασιστεί τη Δευτέρα) με την συνέχιση ή όχι της Euroleague για να καθορίσει το μπάτζετ του και να εξαπολύσει την αντεπίθεση στο μεταγραφικό παζάρι.

Σήμερα εξάλλου, ο μάνατζέρ του Σλούκα, Πάνος Καπάζογλου, ο οποίος εκπροσωπεί και τον Νικ Καλάθη έδειξε ότι τίποτα δεν έχει γίνει και τόνισε ότι όλα είναι σενάρια και φήμες.

 

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ