Ο Ολυμπιακός μπορεί να λέει ότι η απόκτηση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη τον ισχυροποιεί και η ομάδα ενισχύεται σε πολλά επίπεδα.

Κατ ‘αρχάς ο Ολυμπιακός προσθέτει στην μηχανή του βάζει έναν γκαρντ πρώτης γραμμής. Από το πάνω ράφι.

Τα «συν»

Ο Λαρεντζάκης μπορεί να κάνει χίλιες και μια αποστολές στο παρκέ και το έχει δείξει αυτή σε όλη την διαδρομή του. Ο 26χρονος (1,96μ.) γκαρντ είναι ένας δεινός σκόρερ.

Μπορεί να σκοράρει με σουτ ακόμα και γρήγορο μετά από την πρώτη ντρίμπλα, Μπορεί να απειλήσει εξίσου αποτελεσματικά και με ντράιβ, ενώ έχει ικανοποιητικά ποσοστά από τα 6.75μ.

Παίζει στο «2» (μπορεί να ανέβει και στο «3»), αλλά μπορεί να βοηθήσει αν χρειαστεί και στο «1».

Είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας και μπορεί να πασάρει πολύ καλά. Εχει γρήγορα πόδια, είναι δυνατό… σκαρί, είναι πεισματάρης και αυτό του επιτρέπει να βοηθάει και στην άμυνα και δίνει λύσεις και στα ριμπάουντ.

Τα «πλην»

Δεν έχει εμπειρία από την Euroleague. Βέβαια, έχει φάει με το κουτάλι το BCL με την ΑΕΚ, ενώ έχει παίξει απέναντι στα ισπανικά μεγαθήρια της ACB με την Murcia. Πολλές φορές παρασύρεται από τον ρυθμό ή τη στιγμή. Δεν μπορεί να παίξει πάρα πολύ στο «1».

Ο ελληνικός κορμός

Η προσθήκη του δίνει πολλά στην ομάδα, αλλά την ισχυροποιεί αφάνταστα και σε ένα επίπεδο που ο Ολυμπιακός είχε θέμα τα τελευταία χρόνια. Ο ερχομός του δυναμώνει πολύ σημαντικά τον ελληνικό κορμό της ομάδας, που τα τελευταία χρόνια είχε αποδυναμωθεί.

Ο Ολυμπιακός θα έχει του χρόνου τέσσερις Ελληνες που μπορούν να καθαρίσουν ένα ματς, τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Λαρεντζάκη, ενώ μεγάλες βοήθειες μπορούν να δώσουν από την ελληνική φρουρά και οι Χαραλαμπόπουλος, Κόνιαρης. Για το μέλλον υπάρχει φυσικά και ο Νικολαΐδης.

Ο Μπαρτζώκας το «οκ» και το πλάνο του

Ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει με τον Λαρεντζάκη από το Νοέμβριο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήρθε μετά στην ομάδα. Είχε ενημερωθεί όμως, για την συμφωνία. Φυσικά είχε δώσει το «οκ» του, διότι ξέρει καλά το ταλέντο του «Λάρι», ήθελε έναν καλό γκαρντ, ο οποίος μπορεί να ακολουθήσει τη νέα αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας (πίεση, τρέξιμο). Ηθελε επίσης και άλλο έναν Ελληνα παίκτη, για να τονωθεί και να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό στοιχείο.

Οι ανακατατάξεις και η σκέψη για Κόνιαρη

Η μεταγραφή του Λαρεντζάκη ίσως προκαλέσει ανακατατάξεις στο… ελληνικό ρόστερ. Αν η ομάδα αποφασίσει να παίξει του χρόνου μόνο στην Euroelague ίσως ο Αντώνης Κόνιαρης να δοθεί δανεικός, λόγω της πληθώρας στα γκαρντ. Αυτό είπαμε όμως, είναι απλά μια σκέψη και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά την απόφαση που θα πάρει η ομάδα για το αν επιθυμεί να γυρίσει από τη νέα σεζόν, στην φυσική της θέση στην Basket League (κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει).

 

Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ