Η απόφαση στο σημερινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ για το θέμα των ομάδων που θα πάρουν φέτος τα δυο εισιτήρια ανόδου από την Α2 στην πρώτη τη τάξει Εθνική κατηγορία, ίσως να μεταφράστηκε από κάποιους σαν «μπλόκο» κατά του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως, δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να ασχοληθούν με το όλο θέμα.

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με την απόφαση φέτος θα ανέβουν στην Basket League από την Α2 μόνο δυο ομάδες και αυτές θα είναι οι Χαρίλαος Τρικούπης και Διαγόρας Δρυοπιδέων. Μάλιστα οι θέσεις τους δεν αντικαθίστανται. Αν δηλαδή, οι Χαρίλαος Τρικούπης και Διαγόρας Δρυοπιδέων δεν πληρούν τα κριτήρια που θα θεσπίσει o ΕΣΑΚΕ για το νέο πρωτάθλημα, τότε δεν θα ανέβουν στην Basket League, αλλά την θέση τους δεν θα πάρει κάποια άλλη ομάδα ή ομάδες από την Α2. Αν δεν ανέβουν αυτοί οι δυο, το νέο πρωτάθλημα της Basket League θα διεξαχθεί με 14 ομάδες (αυτές που ήταν και φέτος στην κατηγορία, καθώς στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε να μην πέσει κανείς) και όχι με 16.

Πάμε όμως, στον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί οριστικά να επιστρέψει στην Basket League στη νέα σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως, ούτε πτοήθηκαν, ούτε μπήκαν καν στον κόπο να ασχοληθούν με το θέμα. Η ομάδα είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν έχει αλλάξει στάση και δεν θέλει να γυρίσει πίσω στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πέρσι που επέλεξε να αφήσει την Basket League και να υποβιβαστεί με την δική του θέληση στην Α2, ότι δεν θέλει να γυρίσει πίσω στην πρώτη κατηγορία, αν δεν γίνουν κοσμογονικές αλλαγές στην ΕΟΚ, στο κομμάτι της διαιτησίας και στις δομές του ΕΣΑΚΕ.

Καμία αλλαγή δεν έγινε εκεί και έτσι ο Ολυμπιακός δεν έχει αλλάξει στάση και γι’ αυτό δεν θέλησε να πάρει θέση για το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

Βέβαια υπάρχει μια λύση για τη επιστροφή. Να αποκτήσει ΑΦΜ ομάδας που παίζει στην Basket League, αλλά μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν έχει μπει σε αυτή την διαδικασία.