Στη σημερινή (20/9) εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ στο Hilton Athens Hotel που περιείχε αφενός βραβεύσεις για την περασμένη αγωνιστική περίοδο και αφετέρου ένα άτυπο τζάμπολ στη νέα χρονιά της Basket League, ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε για την επιστροφή της ομάδας του στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ μετά από 2 χρόνια, όσο και τις άμεσες επιθυμίες της στην επερχόμενη σεζόν.

Τέλος, στάθηκε και στην επόμενη ημέρα των «ερυθρόλευκων» μετά την απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και το πως θα τη διαχειριστεί καλύτερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

 

«Η ομάδα μας λείπει δύο χρόνια από το πρωτάθλημα. Εγώ λείπω επτά χρόνια, οπότε με χαρά είδα και πάλι κάποια πρόσωπα εδώ. Είναι ευτυχής συγκυρία η επιστροφή στη λίγκα. Πρώτον, λόγο της παρουσίας του κόσμου, δεύτερον τα έσοδα των ομάδων είναι περισσότερα και οι ομάδες έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τη διοργάνωση.

Σαν νεοφώτιστοι θέλουμε να κάνουμε θόρυβο και αν είναι δυνατόν να είμαστε η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Προφανώς κάθε κίνηση που κάνεις είναι στην κατεύθυνση του να γίνεις καλύτερος.

Ξεκινάμε από διαφορετική αφετηρία. Είμαστε πιο έτοιμοι να παίξουμε από νωρίς καλά και να είμαστε πιο σταθεροί κατά τη διάρκεια της σεζόν. Έχουμε ταλαντούχα ομάδα, κράμα παικτών με εμπειρία και παικτών με ενθουσιασμό και κίνητρο. Ένα πρώτο δείγμα έχετε δει από τα φιλικά και το παιχνίδι Κυπέλλου.

Η επίδραση του Σπανούλη ήταν πολύ σημαντική για το παιχνίδι της ομάδας τα τελευταία 11 χρόνια. Τώρα δεν υπάρχει στο ρόστερ, οπότε θα υπάρχει μία νέα φιλοσοφία και μία νέα κατεύθυνση»