Τις δηλώσεις του εν όψει του μεγάλου αυριανού (17/3) ντέρμπι της EuroLeague μεταξύ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ έκανε στη σημερινή (16/3) Μedia Day των «ερυθρόλευκων» ο προπονητής τους, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος ανέφερε πως οι «πράσινοι» είναι πάντοτε διαβασμένοι στον τρόπο παιχνιδιού τους αλλά και το ότι τέτοιοι αγώνες έχουν πάντοτε μεγαλύτερη πίεση από την πλειονότητα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για την κούραση: «Είναι ένα δεδομένο ότι είχαμε την Τρίτη ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι με ταξίδι και ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται περισσότερο από εμάς. Αυτό είναι ένα δεδομένο αλλά δεν μπορούμε να το επικαλεστούμε σαν παράγοντα του παιχνιδιού, πρέπει να το προσπεράσουμε».

Για το αν ο Ολυμπιακός πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία: «Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα ιδιαίτερο. Έχει λίγο παραπάνω πίεση, ξέρετε ποια είναι τα δεδομένα. Το ότι περάσαμε στους οκτώ και με σημαντική διαφορά στον απολογισμό νικών-ηττών θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα της ομάδας, των παικτών κυρίως και της διοίκησης. Ήταν ο δεύτερος στόχος της χρονιάς μετά το κύπελλο που επιτεύχθηκε και σχετικά νωρίς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους, όμως δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να κερδίσουμε κάθε ματς αν είναι δυνατόν μέχρι το τέλος της χρονιάς και να δούμε τελικά που θα καταλήξουμε στο τέλος της χρονιάς».

Για το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα τακτικά: «Δεν μπορούσαμε να αφιερώσουμε χρόνο στον Παναθηναϊκό γιατί είχαμε το ματς με την Ζάλγκιρις και είναι αρχή μας να ασχολούμαστε με ένα παιχνίδι μόνο όταν τελειώσει το προηγούμενο. Το επιτελείο μας έχει τελειώσει το σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού, αλλά οι πληροφορίες σε εμένα και τους παίκτες δόθηκαν μετά το χθεσινό παιχνίδι, το βράδυ. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο που παίζει, πάντα είναι διαβασμένος από τον προπονητή του και έχει μέθοδο σε αυτό που παρουσιάζει. Ταυτόχρονα, όπως έχω πει, τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα. Εξαρτώνται πολύ από το πώς θα σουτάρουν τη μπάλα, από το αν είναι εύστοχοι απέξω. Αλλά όταν αρχίζει ένα παιχνίδι πολλά πράγματα παίζουν ρόλο, η φόρμα των παικτών, η αποφασιστικότητα, η διστακτικότητα κάποιων, η σταθερότητα. Ας ελπίσουμε ότι αυτά θα είναι υπέρ μας και θα βγούμε νικητές».

Για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ: «Δεν θέλω να στείλω κάποιο μήνυμα γιατί είμαι σίγουρος για τον κόσμο της ομάδας μας. Είναι πολύ υποστηρικτικός φέτος. Δεν βάζει πίεση της ομάδας, την ενθαρρύνει και στα άσχημα διαστήματά της. Ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα μας πέρασε στους «8» και ένας από τους βασικούς παράγοντες που το ρεκόρ μας σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι τόσο διαφοροποιημένο. Είμαι σίγουρος ότι η ατμόσφαιρα θα είναι ζεστή και το μόνο που θέλω να πως στον κόσμο είναι πως η προσπάθειας μας δεν έχει τελειώσει, έχουμε αρκετά πράγμα να κάνουμε ακόμα στη χρονιά».