Στα προεόρτια της αυριανής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ALBA Berlin (10/3 – 21:00), o Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε τόσο στους στόχους της ομάδας -αναφέροντας πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να αλλάξουν προσέγγιση- όσο και στο συγκεκριμένο παιχνίδι τονίζοντας πως καμία ομάδας στην EuroLeague δεν είναι αδιάφορη στις εκάστοτε αποστολές της.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Οι ομάδες χωρίς βαθμολογικό κίνητρο δεν είναι πάντα οι πιο επικίνδυνες. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Όμως, η Ευρωλίγκα από μόνη της ως διοργάνωση έχει μια ιδιαίτερη σημασία ακόμη κι αν δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο. Όπως γνωρίζετε άλλωστε, ανάλογα με τη θέση που τερματίζεις έχεις και μπόνους. Καμία ομάδα δεν είναι αδιάφορη. Πέρα από αυτό, ο κάθε παίκτης, ο κάθε προπονητής και η κάθε ομάδα θέλει να είναι ανταγωνιστική και να κερδίσει όσα περισσότερα παιχνίδια μπορεί. Θεωρώ πως αυτό αποδείχθηκε και χθες, αλλά και πάρα πολλές φορές φέτος. Γενικά η Άλμπα είναι μια καλή ομάδα, παίζει καλά τώρα τελευταία και έχει αρκετά καλό ποσοστό νικών και στην Ευρωλίγκα. Εμείς δεν πρέπει να αλλάξουμε προσέγγιση. Όπως κάθε φορά στοχεύουμε στο επόμενο παιχνίδι μας, έτσι και τώρα να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό.

Δεν ισχύει ότι για εμάς ο πρώτος στόχος είναι η κατοχύρωση του πλεονεκτήματος έδρας. Ο στόχος του Ολυμπιακού ήταν να μπει στα πλέι οφ, γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν. Είμαστε γενικά κοντά στον στόχο μας, όμως, αυτό που είπα πριν και το εννοώ και προσπαθώ να το περάσω σε όλα τα μέλη της ομάδας μας, είναι ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε προσέγγιση. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε προσανατολισμό και να βγούμε και να πούμε πως μας ενδιαφέρει η 2η, 3η, 4η θέση. Έχουμε εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να συγκεντρωθούμε αποκλειστικά στο ματς με την Άλμπα, που είναι πολύ απαιτητικό. Στην ομάδα τους λέω να μην διαβάζουν τα σενάρια για το πόσες νίκες χρειαζόμαστε για την 3η, 4η, 5η, 6η θέση και πάει λέγοντας… Δεν τα λέω όλα αυτά για να φανώ μετριοπαθής. Είμαστε κοντά στα πλέι οφ και θεωρώ πως αυτό είναι σημαντικό κατόρθωμα για την ομάδα μας, αλλά ούτε αυτό είναι ακόμα μαθηματικά εξασφαλισμένο. Έχουμε δει πάρα πολλά πράγματα να συμβαίνουν στον παγκόσμιο αθλητισμό. Το παιχνίδι με την Άλμπα είναι δύσκολο και σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε».