Ο Αξέλ Τουπάν έφτασε ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα σε μια μέρα με ιδιαίτερη σημασία γι΄ αυτόν, καθώς ήταν η μέρα των 26ων γενεθλίων του. Ο Ολυμπιακός δεν ξέχασε τον Γάλλο και έτσι πέρα από το καλωσόρισμα του έστειλε τα απαραίτητα “χρόνια πολλά” με ανάρτησή τους στην επίσημη ιστοσελίδα και στα social media της ομάδας.

TO POST ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΠΑΝ

Οσο για την άφιξη του Τουπάν ο Γάλλος ξεκαθάρισε ότι είναι ενθουσιασμένος που θα παίξει σε μια τόσο μεγάλη ομάδα και τόνισε ότι είναι βέβαιος πως η χρονιά θα έχει μεγάλες επιτυχίες: «Αισθάνομαι πολύ καλά, ενθουσιασμένος που θα παίξω εδώ. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ με μεγάλη ιστορία είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά. Ήταν εύκολη απόφαση για μένα», δήλωσε αρχικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού και στην συνέχεια μίλησε για το νέο του προπονητή, τον Σπανούλη, τον Παπανικολάου, τον Τϊμα την ομάδα, αλλά και τον ερυθρόλευκο κόσμο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γάλλος:

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Ο Μπλατ ήταν ένα κίνητρο, αλλά όχι το μοναδικό. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, πρωταγωνιστεί, έχει μεγάλους παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Παπανικολάου».

Για το γεγονός πως πέρυσι με την Ζαλγκίρις απέκλεισε τον Ολυμπιακό: «Φέτος με τον Ολυμπιακό ελπίζω να τα πάμε ακόμη καλύτερα… Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ, αλλά ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να νικήσουμε και να πάμε ακόμη καλύτερα».

Για τους Παπανικολάου και Τιμα που παίζουν στην ίδια θέση: «Η συνύπαρξη με αυτούς τους παίκτες είναι κάτι καλό. Στο σύγχρονο μπάσκετ έτσι κι αλλιώς οι θέσεις είναι όλο και λιγότερο σημαντικές. Κι εγώ και ο Παπανικολάου ή ο Τίμα μπορούμε να παίξουμε σε διαφορετικές θέσεις κι αυτό είναι καλό. Είναι καλό να έχει ύψος και αθλητικότητα σε αυτή τη θέση μια ομάδα».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Το μήνυμά μου είναι πως είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που είμαι εδώ κι ανυπομονώ να σας συναντήσω για να φτιάξουμε σπουδαία πράγματα μαζί!»