Ο Ολυμπιακός παραμένει σε διαπραγματεύσεις με τον Ντέιβιντ Μπλατ και οι ελπίδες του μάλιστα είναι σημαντικές καθώς οι εξελίξεις ευνοούν την Ελληνική ομάδα. Ο Μπλατ που τελικά δεν τα βρήκε με την Νταρουσάφακα αφού δεν αυξήθηκε το μπάτζετ, έχει στο μυαλό του πάντα το ΝΒΑ και περίμενε την ΤΣΣΚΑ. Καμία όμως προοπτική τέτοια δεν προχωρά και έτσι ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που πληρεί τις προυποθέσεις του.

Ο Μπλατ θέλει να γυρίσει σαν πρώτος ασφαλώς όμως τεχνικός στο ΝΒΑ και αυτή την στιγμή δεν υφίσταται κάποια τέτοια προοπτική, οπότε θα πρέπει να περιμένει. Περίμενε την ΤΣΣΚΑ ή και την Μπαρτσελόνα ακόμα, αλλά αμφότερες συνεχίζουν ως έχουν. Συνεπώς η μόνη ομάδα με μεγάλο brand και ελεύθερη θέση παραμένει ο Ολυμπιακός. Και έτσι ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις μόλις είδε ότι οι ερυθρόλευκοι πράγματι έχουν όρεξη για πολλά πράματα

Πάμε να δούμε όμως τις προυποθέσεις και τα σημεία κλειδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει σε διετές και εδώ είναι το ένα σημείο τριβής. Ο Μπλατ θέλει να έχει οψιόν για το ΝΒΑ, ο Ολυμπιακός κλειστό διετές που εκεί ανεβάζει και το κασέ σε νούμερο που θέλει ο προπονητής. Πάντως κάπου στα 800.000 με 900.000 ευρώ θα βρεθεί λένε οι γνωρίζοντες η χρυσή τομή με αστερίσκο το θέμα για το ΝΒΑ και το μπάι άουτ που δέχεται ο Μπλατ.

Το άλλο ζήτημα είναι το μπάτζετ και η επόμενη μέρα. Ο  Μπλατ θέλει ένα μπάτζετ κοντά στα 10 εκατ. που το θεωρεί λογικό ο Ολυμπιακός για καθαρά για το αγωνιστικό. Ομως εδώ ο Μπλατ που αγαπά το Αμερικάνικο μπάσκετ και πάντα στηρίζεται σε τέτοιους παίκτες, θέλει να μοιράσει το μπάτζετ και όχι να θυσιάσει τα 2/3 στους Έλληνες. Ερωτηματικό αν θέλει να κρατήσει τον Σπανούλη και να κρατήσει τον Ελληνικό κορμό ή απλά θα επιλέξει κάποιους από αυτούς και θα δοθεί προτεραιότητα σε Αμερικανούς.

Και τέλος υπάρχει κάτι ακόμα. Ο Μπλατ δεν έχει ανάγκη τα λεφτά οπότε αν δεν κάνει το συμβόλαιο όπως το θέλει, θα προτιμήσει να μείνει ένα καλοκαίρι εκτός και να περιμένει το ΝΒΑ και άλλες προτάσεις του χρόνου!