Ενθαρρυντικά ήταν τα δείγματα που έδειξε ο Απόλλων Πατρών στα φιλικά του σαββατοκύριακου με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (ήττα με 78-76) και Ηρακλή στο κλειστό της Περιβόλας στην Πάτρα (νίκη με 83-79)..

Αυτά ήταν και τα πρώτα τεστ της ομάδας του Νίκου Βετούλα, αλλά δεδομένα ο έμπειρος τεχνικός εξήγαγε τα πρώτα σημαντικά συμπεράσματα, αν και ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα, προκειμένου να δει όλα όσα επιδιώκει, παίρνοντας το 100% των δυνατοτήτων του ρόστερ που «χτίζεται».

«Λίρα εκατό» οι επιλογές Βετούλα

Ο Βετούλας έχει μπασκετικό…μάτι και οι επιλογές των Αμερικανών παικτών συνήθως του βγαίνουν. Και στον ΑΓΟΡ είχε πετύχει…διάνα σε αυτές και παλιότερα στον Απόλλωνα είχε «ψαρέψει» το λαβράκι, Erik McCollum, ο οποίος πλέον είναι ένας play maker από το «πάνω ράφι», όπως λέμε. Αυτό ενδέχεται να συμβεί και φέτος.

Coleman ο…εκτελεστής!

Ο Orlando Coleman πέτυχε 33 πόντους το σαββατοκύριακο και δείχνει να προσαρμόζεται άμεσα. Έδειξε πολύ καλά στοιχεία με Παναθηναϊκό και Ηρακλή και έκανε αυτό που ξέρει καλά και το κατέγραψε ο Βετούλας από το περυσινό πέρασμα του παίκτη από την Ουγγαρία. Είναι γρήγορος και σκοράρει με πολλούς τρόπους, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει το «φονικό ένστικτο» που αναζητούσε ο πατρινός τεχνικός.

Φυσικά και οι Davis και Barefield δεν πέρασαν απαρατήρητοι, ενώ λείπει και ο play maker, που θα αποτελέσει το τελευταίο κομμάτι στο παζλ.

Τα «θηρία» που σουτάρουν

Επιπρόσθετα, ο Βετούλας ήθελε από την αρχή τον Γιώργο Τσαλμπούρη από τον ΠΑΟΚ. Παίζει στο «4» και στο «5», αλλά σουτάρει με ευχέρεια σαν να είναι guard και με το…καλημέρα σημείωσε 6 τρίποντα, 3 στο ΟΑΚΑ και ισάριθμα χθες με τον Ηρακλή.

Μάλιστα αυτό έχει ζητήσει ο coach και από το έτερο…βουνό, τον Γιώργο Διαμαντάκο. Ο θηριώδης σέντερ του Απόλλωνα είναι ανίκητος κάτω από την ρακέτα, αλλά έβαλε και 2 τρίποντα απέναντι στο «τριφύλλι» και ίσως τον δούμε φέτος να επιχειρεί ανάλογες προσπάθειες συχνά-πυκνά.

Οι πόντοι του Απόλλωνα στα 2 φιλικά:

Coleman 33(4), Τσαλμπούρης 29 (6), Davis 28(4), Barefield 21(6), Διαμαντάκος 18(2), Δίπλαρος 15(3), Μολφέτας 3, Montgomeri 10(1) Ζούμπος 2, Μπαζίνας, Τσιακμάς.