Μόλις χθες, ο Kerem Kanter -μέχρι πρότινος παίκτης του Κολοσσού– αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Πολωνία και την WKS Śląsk Wrocław, αφήνοντας έτσι τη χώρα μας μόλις ένα χρόνο μετά την παρουσία του, η οποία ήταν τόσο εξαιρετική όσο και υποτιμημένη.

Στο σύντομο πέρασμά του από την Ελλάδα λοιπόν, ο Τούρκος Center, που αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα στο πλευρό του Kenny Goins -νυν παίκτη του Λαυρίου– οπότε τα στατιστικά του είναι πιο ταπεινά, έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στα πέρατα της Basket League, με σωρεία ατομικών ρεκόρ και πολλές επιτυχίες!

Όπως σας είχε αναφέρει πρώτο από τα ελληνικά μέσα το basketblog.gr, ο Kanter κατάφερε να είναι συνολικά πρώτος σε πόντους (382), εύστοχα σουτ (138), προσπάθειες (264), ριμπάουντ (162) και επιθετικά ριμπάουντ (48), κατακτώντας ουσιαστικά την κορυφή σε 5 εν γένει κατηγορίες αλλά και σε 2 ξεχωριστά κεφάλαια.

Τους πόντους και τα ριμπάουντ.

 

 

 

Έτσι, έγινε μόλις ο πρώτος αθλητής στην ιστορία της Α1 -από το 1993, από όταν δηλαδή είναι διαθέσιμα τα στατιστικά για τα ριμπάουντ- που τελειώνει μια σεζόν ως πρώτος σε αμφότερα, με αυτόν που έφτασε πριν από εκείνον πιο κοντά να είναι ο Aleksandrar Vezenkov τη σεζόν 2014-2015, όταν δηλαδή φορούσε ακόμα τη φανέλα του Άρη, με τον Βούλγαρο να αναδεικνύεται πρώτος σε πόντους (469) και δεύτερος σε ριμπάουντ (201), με τον Mouhammad Faye του Ρεθύμνου να αρπάζει την κορυφή με 221.

Όσον αφορά την πατρίδα του, έγινε και ο πρώτος Τούρκος που καταφέρνει να αναδειχθεί ως ο κορυφαίος σκόρερ στην Α1, αλλά και γενικότερα ο 24ος ξένος που έχει αυτή την τιμή -4ος αν δεν προσμετρηθούν οι Αμερικανοί.
Ταυτόχρονα, οι 382 πόντοι που πέτυχε είναι η πιο ηχηρή τουρκική επίδοση στην Ελλάδα, με τον Ibrahim Kutluay -με λαμπρή ιστορία σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ– να είναι δεύτερος με 360 τη σεζόν 2002-03, σε μια επίδοση που ωστόσο δεν τον έθεσε καν εντός του Top- 10 των σκόρερ εκείνης της χρονιάς!

 

 

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως φέτος “έσπασε” η κυριαρχία του Ρεθύμνου αναφορικά με τον καλύτερο σκόρερ της λίγκας, αφού μετά από 3 συνεχόμενες πρωτιές με Stefan Moody, Steve Burtt και Conner Frankamp ήρθε η ώρα να σπάσει η κυριαρχία και να αποκτήσει ο Κολοσσός αυτήν την τιμή για πρώτη φορά στην ιστορία του!