Η 28η Σεπτεμβρίου έχει ιστορική σημασία για τον Άρη. Όχι επειδή κατέκτησε κάποιον τίτλο, αλλά διότι μία τέτοια ημέρα πριν από 42 χρόνια έκανε δικό του τον αθλητή που άλλαξε όλη την ρότα του συλλόγου (και δη του ελληνικού μπάσκετ): του Νίκου Γκάλη.

Στις 28/9/1979 ο έφορος του Άρη Γιώργος Τσιλιγκαρίδης συναντήθηκε με τον γκάνγκστερ” στο Νιου Τζέρσεϊ, πείθοντας αυτόν και τους γονείς του, να κάνει το ταξίδι για την Ελλάδα και να αρχίσει από τη χώρα καταγωγής του την επαγγελματική του καριέρα με τον πρωταθλητή Ελλάδας. Κάπως έτσι ο Αρης άρπαξε τότε το μεγαλύτερο σκόρερ του ελληνικού μπάσκετ μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Η προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ είναι λίγο έως πολύ γνωστή. Και ανεκτίμητη. Ο Γκάλης κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα, επτά κύπελλα Ελλάδας και φυσικά το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket του 1987 και το αργυρό δύο χρόνια αργότερα με την Εθνική.

Σε ατομικό επίπεδο, υπήρξε ο μεγαλύτερος σκόρερ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πέτυχε συνολικά 4.909 πόντους σε 148 αγώνες στα Κύπελλα Ευρώπης (33,2 μ.ό.), ενώ στην Ελλάδα κατέκτησε 11 φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Α1.

Το 2017 έλαβε την υπέρτατη τιμή για έναν αθλητή του μπάσκετ, μπαίνοντας στο Naismith Memorial Hall of Fame.