Το στέλεχος της διοίκησης του Αρη, Χάρης Παπαγεωργίου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Yellow Radio 92,8»» για πολλά. Εκανε όμως, φυσικά ειδικά αναφορά και την φετινή πορεία της ομάδας και δεν θέλησε να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του και έτσι περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο το όλο θέμα τονίζοντας ότι «είναι η δυσκολότερη χρονιά στην ιστορία του Άρη. Δεν τιμάει κανέναν το που βρέθηκε η ομάδα φέτος».

Αναλυτικά ο Χάρης Παπαγεωργίου είπε:

Για το χθεσινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και την πορεία της ομάδας «Ήταν η κατάληξη μίας μεγάλης προσπάθειας που έγινε εδώ και καιρό. Θεωρώ ότι είναι η δυσκολότερη χρονιά στην ιστορία του Άρη. Δεν τιμάει κανέναν το που βρέθηκε η ομάδα φέτος. Χειρίστηκα το πολύ δύσκολο αυτό θέμα του να παρθεί μία οριστική απόφαση σχετικά με την βαθμολογία. Απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς. Με την άλλη μου ιδιότητα ως γραμματέας του ΕΣΑΚΕ είχε επαφές με τους άλλους προέδρους και φτάσαμε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Για το αν η σωτηρία του Άρη ήταν… χάρη των ομάδων της Basket League που ψήφισαν να μην πέσει κανείς φέτος στην Α2: «Ο Άρης δεν ζητάει χάρη από κανέναν. Τα παιδιά κάνανε ατομικές προπονήσεις, ήταν όλοι ετοιμοπόλεμοι. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, στον Άρη δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν την θέση».

Για τις αποφάσεις που ελήφθησαν χθες στον ΕΣΑΚΕ: «Νομίζω αυτό είναι το δίκαιο. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος».

Για τον αριθμό των ομάδων που θα παίζουν στην Basket League στη νέα σεζόν: «Είναι σαφές ότι οι 14 ομάδες της Α1 θα παραμείνουν. Περιμένουμε την απόφαση της ΕΟΚ για το αν θα ανεβάσει μία ομάδα, τον Χαρίλαο Τρικούπη, ή θα ανέβει και δεύτερη. Θα αλλάξουν συνολικά πολλά. Τα κριτήρια της συμμετοχής με την εγγυητική και το θέμα τον γηπέδων, θα δούμε τι θα γίνει για χορηγούς, διαχείριση τηλεοπτικών και πολλά άλλα».

Για τα κριτήρια συμμετοχής που θα μπουν στο νέο πρωτάθλημα, ανάμεσα στα οποία είναι και αύξηση της εγγυητικής επιταγής: «Η πρόταση είναι να υπάρχει μία εγγυητική 200.000 ευρώ, με τα 140.000 να αποδεσμεύονται τον Νοέμβριο».

Για τα υπόλοιπα θέματα που πρέπει να τεθούν επί τάπητος στον ΕΣΑΚΕ: «Το τηλεοπτικό είναι ένα βασικό και καυτό θέμα που αφορά όλες της ΚΑΕ. Υπάρχει και το θέμα του χορηγού, να δούμε αν θα συμφωνήσει η ΕΚΟ λόγω των συνθηκών. Υπάρχουν πρόεδροι που συμφωνούν στην μείωση των ξένων για πολλούς λόγους. Κάποιοι κρίνουν ότι το νούμερο έξι είναι πολύ υψηλό. Έχουμε και το κομμάτι των γηπέδων. Πρέπει να έχουμε αξιοπρεπείς έδρες, σύγχρονα γήπεδα και με κόσμο στις κερκίδες».

Για την επόμενη μέσα στον Άρη: «Είμαστε ήδη στην επόμενη μέρα. Όπως και καθημερινά, έτσι και σήμερα είμαι στο γραφείο και σχεδιάζουμε τον Άρη της επόμενης χρονιάς που θέλουμε να μην περάσουμε αυτά που περάσαμε φέτος».

Για το πλάνο για το «αύριο»: «Ας μην δημοσιοποιήσουμε περισσότερα. Είμαστε σε μία καλή επαφή με τον Λευτέρη τον Αρβανίτη και μόλις υπάρχει κάτι θα ενημερώσουμε τον κόσμο του Άρη. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, ο Άρης μας χρειάζεται όλους και δεν περισσεύει κανείς. Από εκεί και πέρα: δουλειά, δουλειά, δουλειά».

Για το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών του Δημήτρη Γουιέλμου στην προσωρινή διοίκηση: «Κάλεσα σήμερα τον κ.Γουλιέλμο αλλά δεν μου απάντησε. Ελπίζω να έχουμε επικοινωνία. Μου έχει πει ότι δυσκολεύεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη λόγω των περιορισμών στις πτήσεις. Την επόμενη εβδομάδα πάντως θα κατέβω στην Αθήνα για το συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, οπότε αν χρειαστεί θα παραμείνω».

Για την δική του παρουσία στην διοίκηση: «Δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Επιστρατεύτηκα σε μία δύσκολη φάση μετά την απομάκρυνση του Παναγιώτη Γιαννάκη για να βοηθήσω να βγει ο Άρης από το αδιέξοδο εκείνη την χρονιά. Είμαι αποφασισμένος να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην περάσει ξανά ο Άρης τέτοια δύσκολα χρόνια».