Πριν από μερικές στιγμές, ο Άρης δεν κατάφερε να περάσει από την έδρα του Ιωνικού Νικαίας γνωρίζοντας ακόμα μια ήττα στην Αθήνα από τον εν λόγω αντίπαλο -παρά το γεγονός πως κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει από το -17 των μέσων της τρίτης περιόδου.

Έτσι, δεν κατόρθωσε για ακόμα μια σεζόν να εκκινήσει με 2 συνεχόμενες νίκες τη Basket League, αφού μετά την ιστορική επικράτηση κόντρα στον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα δεν είχε ανάλογη συνέχεια κόντρα στην αρμάδα της Νίκαιας!

 

 

Συγκεκριμένα, αυτή η… κατάρα τον κυριεύει εδώ και 7 συνεχόμενα χρόνια, και συγκεκριμένα από τη σεζόν 2015- 16, όταν δεν κατάφερε να συνεχίσει με το μομέντουμ της περασμένης, όπου για πρώτη φορά μετά από το μακρινό 2005 είχε πετύχει 2 ροζ φύλλα αγώνος σε ισάριθμα ματς!

Συνολικά, οι «κίτρινοι» έχουν φτάσει σε μια αντίστοιχη επιτυχία μόλις 2 φορές από το 2000 (2005 και 2014), με το δύσκολο πρόγραμμα πάντως των απαρχών της κάθε χρονιάς να παίζει το δικό του καθοριστικό ρόλο.
Ουσιαστικά, σε 44 ματς από τις αρχές της νέας χιλιετίας, οι Θεσσαλονικείς έχουν αντιμετωπίσει ανεξαρτήτως έδρας 14 φορές (32% αυτών των αγώνων) τους Παναθηναϊκό (8 φορές) και Ολυμπιακό (6 φορές) σε μια εκ των δύο πρώτων ημερών της λίγκας, μετρώντας 13 ήττες -με τη μοναδική να λαμβάνει χώρα φέτος κόντρα στο «τριφύλλι».

 

 

Ωστόσο, ακόμα και με μια τόσο σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα, η αρμάδα του Γιάννη Καστρίτη δεν κατόρθωσε να σπάσει την άτυπη αυτή… κατάρα που την κυριεύει στις 20 από τις 22 πιο πρόσφατες χρονιές της!