Ο Άρης πριν λίγο δικαιώθηκε οριστικά πριν λίγο από το Εφετείο Αθηνών αναφορικά με το ζήτημα της μη χορήγησης πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Η “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ έκανε λόγο για την μεγαλύτερη εξωαγωνιστική μάχη εδώ και δεκαετίες, διότι η πολύκροτη υπόθεση διήρκησε για οκτώ μήνες, Ακόμη τόνισε ότι η ομάδα δεν δέχθηκε ούτε για λίγο αφαίρεση βαθμών, αφού σε μια τέτοια περίπτωση το προπονητικό σταφ κι οι παίκτες δεν θα έμεναν απερίσπαστοι στο αγωνιστικό σκέλος. Τέλος οι Θεσσαλονικείς δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους νομικούς συμβούλους του συλλόγου κ. Γιαννόπουλο και κ. Γρόλλιο αναφορικά με την επιτυχημένη προσπάθειά τους, που έφερε την δικαίωση της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι, μετά από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, δικαιώθηκε και από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (Θ΄ Ακυρωτικό Τμήμα), αναφορικά με τη μη χορήγηση πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, το καλοκαίρι του 2021.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εκτός παρκέ αγώνα που έδωσε ο ΑΡΗΣ εδώ και δεκαετίες. Ήταν μία υπόθεση που ταλαιπώρησε την ομάδα μας για οκτώ μήνες, αφού η απόφαση για μη χορήγηση πιστοποιητικού εκδόθηκε στις 2 Αυγούστου.

Με όπλο την αλήθεια και την πεποίθηση ότι έχει το δίκιο με το μέρος της, η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ξεκίνησε έναν πολύμηνο δικαστικό και διοικητικό αγώνα, προκειμένου στο τέλος να λάμψει η δικαιοσύνη. Όλα αυτά, υπό την «απειλή» της αφαίρεσης βαθμών, η οποία πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να επηρεάσει και το αγωνιστικό τμήμα.

Πάνω σ’ αυτό το θέμα, είναι πολύ σημαντικό για την προσπάθεια της ομάδας στο παρκέ, ότι ο ΑΡΗΣ δεν είχε «μείον» στη βαθμολογία του ούτε για 24 ώρες. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι θα σήμαινε για παίκτες, προπονητές και σταφ, να αφαιρούνται βαθμοί που κέρδισαν με ιδρώτα στο γήπεδο…

Η ΚΑΕ επέλεξε την άμεση προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο και δικαιώθηκε γι’ αυτήν την κίνηση. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Αθλητικός Δικαστής την απάλλαξε και το ίδιο έκανε και σήμερα, Τετάρτη 14/04 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δίνοντας τέλος σε μία υπόθεση στην οποία ο ΑΡΗΣ φώναζε για το δίκιο του από το ξεκίνημά της.

Για το αίσιο τέλος αυτής της πολύκροτης υπόθεσης, θέλουμε να συγχαρούμε τους νομικούς συμβούλους της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Χρήστο Γρόλλιο και Γιώργο Γιαννόπουλο, οι οποίοι με τις κινήσεις τους έφεραν τη δικαίωση της εταιρείας».