Κορυφαίος προπονητής της Basket League αναδείχθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης για την σεζόν 20152016.
 
Την τελευταία διετία, ο Έλληνας τεχνικός έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει τον Άρη στην κορυφαία τετράδα της βαθμολογίας και πλέον ήρθε η ώρα της επιβράβευσης, καθώς αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της Basket League για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.
 
Ο 48χρονος κόουτς ήταν πρώτος με 15 ψήφους έναντι 8 του κόουτς του Ολυμπιακού Γιάννη Σφαιρόπουλου στην ψηφοφορία των προπονητών και των αρχηγών των 14 ομάδων. Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ ισοψήφισε με τον κόουτς των Πειραιωτών ( 8 ψήφους έκαστος), ενώ μεγάλη διαφορά εντοπίζεται στη ψηφοφορία του κοινού, όπου συγκέντρωσε 1.097 προτιμήσεις έναντι 514 του Σφαιρόπουλου, που είχε αναδειχθεί καλύτερος προπονητής του Πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν.
 
«Είναι πολύ τιμητική για μένα αυτή η διάκριση. Είναι ένα βραβείο που συνήθως πηγαίνει σε αυτούς που έχουν κατακτήσει τον τίτλο και αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την τιμή που αισθανόμαστε όλοι στον Άρη», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Πρίφτης και συνέχισε λέγοντας:
 
«Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλο τον Άρη. Δε θεωρώ ότι είναι προσωπική επιβεβαίωση, αλλά εκπροσωπώντας την ομάδα από το τη θέση του προπονητή, αντιπροσωπεύω μία συλλογική προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. Αυτή ακριβώς η προσπάθεια είναι που αναγνωρίζεται και είναι μεγάλη τιμή για μένα που συμμετέχω σ’ αυτήν».
 
«Ευχαριστώ κατ’ αρχήν όλους τους συμπαίκτες μου μέσα στο γήπεδο, παίκτες, προπονητές και όλο το σταφ της ομάδας, τη διοίκηση για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη της, αλλά και τον κόσμο του Άρη που αγκαλιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο όλη την προσπάθειά μας», κατέληξε  ο κόουτς των «κίτρινων».