Την τροποποίηση των κριτηρίων για τη συμμετοχή στη Basket League έκαναν αποδεκτή στη σημερινή (14/3) ΓΣ της λίγκας οι εκπρόσωποι των 12 ομάδων της λίγκας –δεν παρέστη κάποιος από πλευράς Ηρακλή, όπως ήδη σας είχε μεταδώσει το basketblog.gr.

Ταυτόχρονα, η παρουσία του Βαγγέλη Λιόλιου ο οποίος τόνισε την ανάγκη για την άμεση βελτίωση του προϊόντος αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων με την FIBA– «έσπασε» ένα φράγμα 30 ετών όπου ο εκάστοτε πρόεδρος της ΕΟΚ δεν παρέστη σε μια τέτοια συνέλευση από πλευράς ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα (14/3) η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ παρουσία για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Ευάγγελου Λιόλιου σε επιβεβαίωση του πνεύματος συνεργασίας και ενότητας για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

Στην συνεδρίαση εγκρίθηκαν από το σώμα οι τροποποιήσεις του Κανονισμού του άρθρου 105 παρ. 4 Ν 2725/1999 (Κανονισμός όρων και προϋποθέσεων – κριτηρίων για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών) προκειμένου να γίνουν βελτιώσεις στην λειτουργία της Επιτροπής Προαδειοδότησης και να αντιμετωπιστούν προβλήματα που διαπιστώθηκαν στον πρώτο χρόνο της εφαρμογής του νέου νόμου.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις με τον πρόεδρο της ΕΟΚ με κοινή συνισταμένη την αναβάθμιση του επαγγελματικού μπάσκετ.

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που προηγήθηκε επιλέχθηκε μετά από εισήγηση του προεδρείου η εταιρεία μάρκετινγκ που θα συμβάλλει στην βελτίωση των επικοινωνιακών και διαφημιστικών λειτουργιών του Συνδέσμου».