Όπως ανακοίνωσε η γενική αρχή του ΕΣΑΚΕ, θα υπάρξει ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη των παιχνιδιών της 1ης αγωνιστικής της Basket League -που αρχίζει το επερχόμενο Σαββατοκύριακo (2-3/10)- στη μνήμη του Dusan Ivkovic, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες εβδομάδες.

Αξίζει να αναφερθεί πως όλες πλην μιας -με εξαίρεση τον Πανιώνιο, που δεν παίζει στην κορυφαία κατηγορία φέτος- από τις ομάδες που πέρασε όλα αυτά τα χρόνια παίζουν εντός έδρας στην πρεμιέρα (πλην της ΑΕΚ που ταξιδεύει στον Πειραιά και το ΣΕΦ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ πριν την έναρξη των αναμετρήσεων της 1ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Ντούσαν Ίβκοβιτς που «έφυγε» από την ζωή στις 16 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η είδηση της απώλειας του «Ντούντα» σκόρπισε την θλίψη στους φίλους του μπάσκετ σε όλο το πλανητή και ιδιαίτερα στην Ελλάδα στην οποία ο εκλιπών εργάστηκε ως προπονητής για σχεδόν 14 χρόνια σε πέντε συλλόγους. Τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό σε δύο διαφορετικές περιόδους»