Πριν από λίγο έσκασε σαν βόμβα η απόφαση της ΕΕΑ να ανακαλέσει το πιστοποιητικό συμμετοχής του Γηραιού, με συνέπεια ο υποβιβασμός να είναι σχεδόν αναπόφευκτος για τους Θεσσαλονικείς.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, αυτή η απόφαση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον ΕΣΑΚΕ, με την ήδη προγραμματισμένη στην προσεχή Δευτέρα συνέλευση (14/3) να αναμένεται να ξεκαθαριστεί το αν θα υπάρξει κι άλλη ομάδα που θα υποβιβαστεί αγωνιστικά πέραν του Ηρακλή, ο οποίος θα πέσει για εξωαγωνιστικους λόγους στην Α2.

Όπως γνωρίζουμε, φέτος από την Α1 υποβιβαζόταν μόλις μία ομάδα, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως μετά την διαφαινόμενη αποβολή των Κυανολεύκων από το πρωτάθλημα η υπόθεση παραμονή τελειώνε για τις υπόλοιπες ομάδες, αφού σύμφωνα με την προκήρυξη, ο υποβιβασμός αυτός αφορά αγωνιστικούς λόγους -με οτιδήποτε που συμβαίνει εκτός παρκέ να ξεκλειδώνει εν ολίγοις ακόμα μια θέση για τη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία της χώρας. 

Αν ληφθεί μια τέτοια από την διοργανώτρια αρχή ελλοχεύει ο κίνδυνος να αποχωρήσουν αρκετές ομάδες -αν δηλαδή δεν αλλάξει η προκήρυξη αναφορικά με τον υποβιβασμό-, με αποτέλεσμα να παλεύουν για την παραμονή σύλλογοι που αυτήν την στιγμή βρίσκονται αρκετά πιο ψηλά από τη ζώνη της παραμονής.

Aναλυτικά κι η ανακοίνωση της ΕΕΑ: 

2. Θεόδωρος Δρακόπουλος σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τη νόμιμη εκπροσώπηση της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017.

Προέκυψε από την έρευνα ότι η φερομένη ως Πρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017, είναι παρένθετο πρόσωπο, το οποίο χρησιμοποιεί ο Θεόδωρος Δρακόπουλος, για να ενεργεί για τον εαυτό του, εξαιτίας του κωλύματος του άρθρου 3 παρ.1 Ν.2725/1999 όπως ισχύει, (Ποινικό Μητρώο).

Συνεπώς η Επιτροπή ομόφωνα αποφαίνεται ότι, συμπληρωματικά με τις από 23.09.2021 και 12.10.2021 αποφάσεις της, με τις οποίες δεν χορήγησε Πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017 για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, εξαιτίας της αποδεδειγμένης οφειλής σε αθλητή της ομάδας, η οποία προέκυπτε από προσωρινά εκτελεστή απόφαση Δικαστηρίου, (άρθρο 4 παρ.4 εδ.αε΄ Ν.4809/2021), ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙ επίσης Πιστοποιητικό συμμετοχής για την ίδια αγωνιστική περίοδο και για τον λόγο ότι ο προαναφερθείς Θεόδωρος Δρακόπουλος, ουσιαστικός ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΚΑΕ δεν δικαιούται να ασκεί τα καθήκοντα αυτά. (άρθρο 3 παρ.1 Ν.2725/1999 όπως ισχύει).

Επίσης επειδή προέκυψε από έγγραφα, ζητηθέντα και προσκομισθέντα από την ΚΑΕ, ότι η προαναφερθείσα Α.Α.Ε. εξαπάτησε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να λάβει Πιστοποιητικό συμμετοχής για τις αγωνιστικές περιόδους 2019-2020 και 2020-2021, τα έγγραφα αυτά τα οποία είναι βεβαίας χρονολογίας, διαβιβάζονται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την πράξη της Υφαρπαγής Ψευδούς Βεβαίωσης και όποιες άλλες ενδεχομένως προκύψουν, για τις δικές του ενέργειες.