Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Ο Γιάννης Καστρίτης είδε τον Wiliams να μην έχει ξεπεράσει την θλάση που τον ταλαιπωρούσε, με συνέπεια να μην συμμετάσχει στην σημερινή προπόνηση και να αποκλειστεί από την αποστολή. Επίσης δεν υπολογίζονται για την αυριανή αναμέτρηση ο μακροχρόνια απών Σταύρος Σχίζας κι ο Kelly που βρίσκεται ακόμη στις ΗΠΑ. Αντίθετα ο Γιάννης Σιδηροηλίας έβγαλε μέρος του προγράμματος κι έτσι τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του για το ντέρμπι. Τέλος δηλώσεις για το ματς με την ΑΕΚ έκανε κι ο βοηθός του Καστρίτη Δημήτρης Βαρβούνης.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΚΑΕ ΆΡΗΣ: 

Ο ΑΡΗΣ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League με την ΑΕΚ, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 13/03 στις 17:00 στο «Nick Galis Hall».

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (12/03) περιλάμβανε μία μεσημεριανή προπόνηση, της οποίας προηγήθηκε η ανάλυση του αντιπάλου μέσω βίντεο. Απόντες από την προπόνηση ήταν ο Ζίριους Γουίλιαμς, ο οποίος υπέστη θλάση την προηγούμενη εβδομάδα και θα απουσιάσει από την αυριανή αναμέτρηση, όπως και ο Σταύρος Σχίζας. Ο Γιάννης Σιδηροηλίας πήρε μέρος σε ένα κομμάτι του προγράμματος και αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Ο συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη, Δημήτρης Βαρβούνης, δήλωσε για τον αγώνα με την ΑΕΚ:

 «Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα ακόμα δυσάρεστο γεγονός που συμβαίνει γύρω μας και στον κόσμο μας. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει ολόκληρη η ανθρωπότητα ότι δε χρειάζεται κανένας πόλεμος, καμία βία και καμία έχθρα, αλλά μπορούμε να είμαστε πάντα όλοι ενωμένοι, αγαπημένοι, για έναν καλύτερο κόσμο.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι πολύ κομβικό για μας. Η νίκη είναι πάρα πολύ σημαντική. Είναι η 3η συνεχόμενη εβδομάδα που προπονητικά ήταν πολύ δύσκολη για μας, λόγω της έλλειψης πολλών παικτών από την προπόνηση, είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους τραυματισμών.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει έμπειρους παίκτες σε όλες τις θέσεις. Στηρίζεται πολύ στο να «διαβάζει» τον αντίπαλο και να παίζει σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Εμείς, από την άλλη, με βασικό στοιχεία μας την άμυνα, τη διάθεση και την ενέργεια και με τη βοήθεια του κόσμου μας, τον οποίο περιμένουμε να έρθει στο γήπεδο, θα παλέψουμε πάνω από το 100% για ένα καλό αποτέλεσμα».