Στις 22 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν σε εγχώρια διοργάνωση (πρωτάθλημα ή Κύπελλο Ελλάδας) για πρώτη φορά έπειτα από 2 χρόνια, 9 μήνες και 9 ημέρες. Αυτό από μόνο του συνιστά είδηση. Δεν είναι όμως και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς ντέρμπι “αιωνίων” στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Αυτό είχε καταγραφεί στα πρώτα χρόνια της Α’ Εθνικής, η οποία θεσπίστηκε το 1963. Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες έκαναν πάνω από 3,5 χρόνια να διασταυρωθούν την τριετία 1965-1967, κι αυτό διότι ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν τότε στη Β’ Εθνική.

Ο Ολυμπιακός είχε υποβιβαστεί από το πρώτο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής που διεξήχθη τη σεζόν 1963-64 και επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία το 1967. Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τα πρώτα τέσσερα ντέρμπι “αιωνίων” που έγιναν ποτέ σε Εθνική κατηγορία.

Όσον αφορά στα σύγχρονα ντέρμπι “αιωνίων”, η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο ίδιο γήπεδο σε εγχώρια διοργάνωση, ήταν στις 13 Φεβρουαρίου 2019, όταν το παιχνίδι διακόπηκε και ο Ολυμπιακός αποχώρησε (και δεν επέστρεψε στο γήπεδο), με συνέπεια να μηδενιστεί.