Η ήττα από τον Ολυμπιακό και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδας ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη εξέλιξη για τον Ηρακλή. Προφανώς ήταν και το τελευταίο που απασχόλησε τον Θανάση Σκουρτόπουλο

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Ηρακλή επικεντρώθηκε στα αγωνιστικά και μη προβλήματα που έχει η ομάδα του. Και είναι πολλά…

«Ήταν ένα δύσκολο τεστ για μας. Ο βαθμός ετοιμότητας του Ολυμπιακού είναι πολύ μεγαλύτερος, η ποιότητα επίσης. Παρόλα αυτά ο στόχος μας ήταν να κάνουμε ένα καλύτερο παιχνίδι απ’ αυτό που καταφέραμε», τόνισε αρχικά ο Σκουρτόπουλος.

«Δυστυχώς τα προβλήματα των τελευταίων ημερών έχουν οδηγήσει στο να χάσουμε τη συγκέντρωση και τη σειρά των προπονήσεων, με αποτέλεσμα να μην είμαστε ανταγωνιστικοί, όπως έπρεπε απέναντι στον Ολυμπιακό, σε ένα τόσο ζεστό περιβάλλον, στο γήπεδό μας. Για μας συνεχίζεται η δουλειά. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα θέματα, που έχουμε στην ομάδα και να βρούμε αυτούς, που θέλουν να συνεχίσουν με το σωστό τρόπο. Να δουλέψουν σκληρά και να προοδεύσουμε όλοι μαζί».

«Ο FINKE ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΑΛΛΟΣ»

Στη συνέχεια ο προπονητής του Ηρακλή μίλησε αναλυτικά για τα προβλήματα του “γηραιού”, που αφορούν στον Finke και στον Κουζέλογλου… «Όσον αφορά τον Finke, είναι εκτός, είναι δεδομένο, καθότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με την ομάδα. Είμαστε σε διαφορετικό μήκος κύματος. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη φασαρία για τόσο μικρή καθυστέρηση. Αυτός που θέλει να δουλέψει κι έχει αυτό σαν προτεραιότητα, αντέχει και μια και δυο βδομάδες, αρκεί να έχει στόχο να πετύχει κάτι, μέσα σε αυτή τη χρονιά.

Από κει και πέρα, πρέπει να δούμε τα υπόλοιπα θέματα, μέχρι το Σαββατοκύριακο να τα έχουμε τελειώσει και να πάμε στη Σόφια να παίξουμε τους αγώνες για την πρόκριση στους ομίλους του FIBA Europe Cup, με καθαρό μυαλό. Στη θέση του Finke θα αποκτηθεί άλλος παίκτης, αλλά δεν έχουμε κάτι ανακοινώσιμο. Έχουν προταθεί αρκετοί παίκτες. Θα δούμε σήμερα ή αύριο για να το ξεκαθαρίσουμε.

«Ο ΚΟΥΖΕΛΟΓΛΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ»

Σε ό,τι αφορά τον Κουζέλογλου, προσπαθούμε να βρούμε λύση, που θα συμφέρει και τους δύο. Εμείς θέλουμε να μείνει ο Γιάννης, είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση του σωματείου. Έχουμε προτείνει 200 διαφορετικούς τρόπους, ώστε να υπογράψει το συμβόλαιο και να λυθεί το θέμα. Φαντάζομαι ότι και ο εκπρόσωπός του θα συμφωνήσει με κάποιον απ’ αυτούς. Όσον αφορά τον Γιάννη, δεν τίθεται αμφιβολία ότι θέλει να μείνει, να παίξει και να βοηθήσει. Όπως βλέπετε είναι μαζί μας, συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες, έστω κι αν δεν παίζει».

«Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ -ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ- ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ»

Για το ζήτημα της αδειοδότησης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κι αν τον ανησυχεί η καθυστέρηση στην ανακοίνωση της απόφασης για τον Ηρακλή, ο Σκουρτόπουλος υποστήριξε: «Ανησυχία υπάρχει, δεν μπορώ να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν έχουμε εκκρεμότητες, όπως άλλες ομάδες. Το θέμα είναι ότι αυτή η καθυστέρηση μοιάζει απειλητική. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Εύχομαι να καταφέρουμε, να είμαστε στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, με σωστό τρόπο και μέχρι τότε να έχουμε βρει τα βήματά μας, σαν ομάδα».

«ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ»

Για το εάν υπάρχει πρόβλημα στη θέση “1”, απάντησε: «Από τη στιγμή που δεν ανταποκρίνονται κάποια παιδιά, σε σχέση με αυτό που περιμέναμε, ναι. Ξέραμε ότι φέραμε ένα παιδί με πολύ ταλέντο, τον Woolridge, ο οποίος δεν είναι οργανωτικός, είναι επιθετικός παίκτης, που μπορεί να καλύψει και το “ένα” και το “δυο”. Με τρομερή ενέργεια στην άμυνα κι αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο αυτόν. Κάποιοι πρέπει να ενεργοποιηθούν. Δεν έχω παράπονο σε ό,τι έχει να κάνει με τη δουλειά και να πω ότι δεν κάνουν αυτό που πρέπει. Πρέπει, όμως, να έχουν μεγαλύτερη ένταση σε όλα τα σημεία και να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις, αλλιώς θα πρέπει να βρούμε παίκτη».

«ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ DOUGLAS»

Για την κακή απόδοση του Douglas είπε: «Με προβληματίζει, βέβαια. Γιατί έρχεται και δένει με αυτό, που είπαμε πριν. Ο Douglas, στις προπονήσεις, στην αρχή, μας έδωσε μια εικόνα ότι μπορεί να τροφοδοτήσει, να ‘διαβάσει’ σωστά τα pick and roll, τα οποία δεν τα έχουμε δει ακόμη. Στα δυο τελευταία, σε άσχημο βαθμό. Κάναμε και κάποιες εξετάσεις, που έδειξαν ότι δεν έχει την κούραση, που ίσως να είχε, επειδή ήρθε καθυστερημένα. Θα μιλήσουμε μαζί του. Είναι έμπειρος, είναι καλό παιδί σαν χαρακτήρας, δεν είναι απόμακρος και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τη λύση. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τη λύση και να προχωρήσουμε».